KÜLFÖLD

Tit­kos mo­bil­ról rek­lá­mozta az Isz­lám Ál­la­mot!

Még a le­bu­kása után is azt mondta, hogy nem tá­mo­gatja az ISIS ideo­ló­gi­á­ját...Va­la­mint, ha majd ki­sza­ba­dul, dol­gozni akar és be sze­retne il­lesz­kedni a tár­sa­da­lomba...
  • Szerző: SZM

A Ripost elsőként írta meg, hogy a lemondott francia belügyminiszter szerint 5-6 éven belül kezelhetetlen állapotba juthat Franciaország. Ennek csak egy lépcsője az, hogy Nicole Belloubet igazságügy-miniszter szerint a jövő év végéig körülbelül 450 radikális iszlám szélsőséges szabadul ki a börtönökből és közülük 50-en kimondottan terrorral való fenyegetést jelentenek az ország számára.

Hogy egyes rabok mennyire elszántak, arról most érkezett egy sokatmondó hír.

EZT OLVASTAD MÁR?
A tarasconi börtönben lebukott egy bizonyos Amir nevű elítélt, mégpedig azzal, hogy a mobiljáról az Iszlám Állam által készített videókat terjesztett a világhálón.

A mobilt és a SIM kártyát Amir húga csempészte be neki, aki egy ideig ezt tagadta, de később kiderült, hogy hazudott.Amir már 2012 óta börtönben van erőszak, lopás, kábítószerrel való kereskedés és nemi erőszak miatt és a Facebookon saját fiókja is volt Amiro Amiro néven.

Eleinte ő is tagadta, hogy ISIS videókat helyezett volna el, mondván, hogy csak segített más foglyoknak telefonálni és csak arra használta, hogy képeket küldjön a családjának...Valamint, hogy nem osztja és nem támogatja az Iszlám Állam ideológiáját... Meg még azt is, hogy ha majd kiszabadul dolgozni szeretne és be akar illeszkedni a társadalomba...

A Breibart szerint azonban akár ugyanaz is történhetett volna, mint két másik elítélttel, akik a börtönből, mobilon keresztül tartották a kapcsolatot az Iszlám Állam egyik emberével és már kiszabadulásuk előtt, a börtönből terveztek meg egy merényletet.