OTTHONKA

Tá­mad­nak a szár­nyas han­gyák, mu­tat­juk a tuti el­len­szert!

Tö­me­ge­sen rajz­za­nak ki ezek­ben a na­pok­ban a szár­nyas han­gyák. Az ag­gasztó je­len­ség­nek pon­tos oka van, sze­ren­csére lé­te­zik el­len­szer, mu­tat­juk is!

Most zajlik a szárnyas hangyák kora nyári rajzása, amikor is a bosszantó rovarok nászrepülésre indulnak. A szárnyas hangyák ugyanis párosodni képes hímek és nőstények - a dolgozók és katonák nem képesek megtermékenyítésre. Rajzáskor a boly harmonikus élete felborul, és a szárnyas hangyák kirepülnek a fészekből, hogy párt találjanak maguknak.

Ebben a nászrepülési időszakban inváziószerűen jelenhetnek meg a lakásokban. A nőstények és a hímek jellemzően élelemforrásban dús helyszínt választanak párzáshoz, például egy konyhát. Némi vigasz, hogy pár hét leforgása alatt megszűnik a jelenség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerencsére tehetünk azért, hogy a hangyák örömünnepére máshol kerüljön sor. Néhány egyszerű házi praktikával könnyedén a ház falain kívül tarthatjuk a hívatlan vendégeket.

1. Citrom:

Tegyél citromkarikákat a hangyák vonulási területeire. Ezzel megtöri a hangyák vonulási útjait, és visszakényszerítheti őket kiindulási területeihez.

2. Sütőpor és/vagy fahéj:

Érdemes liszttel keverni a sütőport, a falánk hangyák megeszik, ez pedig a végüket jelenti. A vonulási területekre szórt fahéj erős illatától pedig menekülnek.

3. Kovászos uborka:

Átható szaga és a savanyú lé távol tarthatja a hangyákat.

Eközben a címlapon

4. Levendula:

Csepegtess levendulaaromát a lakásba a hangyák vonulási és betörési útvonalára. A továbbiakban kerülni fogják a terepet.

5. Hypo, ecet:

Erős ecetes oldattal moss föl mindenhol a házban, majd törölgesd át a lakásban azokat a sarkokat, ahol a hangyák bejuthatnak az otthonodba.

6. Só:

Vizes oldatban foltos nyomokat hagy maga után, ezért kristályos állapotban ajánlott hangyák ellen használni a sót. Ha ezt a taktikát választod, akkor arra figyelj, hogy kényes helyekre ne szórd, mivel a parkettát és fabútorokat könnyen kikezdheti.