INSIDER

Ször­nyű tra­gé­dia érte a ma­gyar há­zas­párt, ez ment­hette volna meg az éle­tü­ket

Szinte az egész ház porig égett Pi­lisszent­lász­lón va­sár­nap este egy ha­tal­mas tűz­ben. A sze­gé­nyes, romos ház­ban egy idős há­zas­pár la­kott, min­denki sze­rette őket a fa­lu­ban. Ilonka és At­tila éppen pár nap­pal a tra­gé­dia előtt uta­sí­totta el, hogy idő­sott­honba köl­töz­zön - ezen múlt az éle­tük...
  • Szerző: Ripost

Borzasztó tragédia történt vasárnap Pilisszentlászlón a Béke utcában: kiégett egy régi ház, és bennégett egy 80 év körüli asszony, Ilonka.Férjét, Attilát a helyi lakosok hozták ki a házból, de ő is életveszélyesen megsérült - sőt, a falubeliek úgy tudják, már meghalt, bár ezt lapzártánkig nem erősítették meg.

"A barátom éppen hazafelé biciklizett, amikor füstszagot érzett. Látta, hogy lángol Ilonkáék háza. Gyorsan beszólt a vendéglőbe, onnan két utcabelivel bement a lángoló, roskadozó épületbe. Attilát sikerült kimentetniük, de a jóasszony bennégett a kutyájával és a tyúkjaival együtt, mert azokat is bent tartotta a házban" - mesélte az egyik utcabeli. 

Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem

"Egy szabadnapos szentendrei hivatásos tűzoltó szeretett volna bemenni az égő épületbe a bent maradt emberért, de addigra a lángok már annyira elterjedtek, hogy nem lehetett bejutni"- tájékoztatta Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a -ot.

Itt mindenki szerette Ilonkáékat. Úgy tudom, közös gyerekük nem volt, Attilának viszont van egy lánya, csak ő jött hozzájuk látogatóba nagy ritkán

- mondja egy lakó.

Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem

A megtudta, hogy éppen a tragédia előtt pár nappal mehetett volna a házaspár idősotthonba. Ám Attila és Ilonka nem volt hajlandó elhagyni az otthonát, pedig a férfi lánya már intézkedett is a költözésről.Hiába könyörgött a házaspárnak, nem költöztek ki.

"Könyörögtek Attila lányának, hogy ne küldje őket otthonba, pedig a hölgy már intézkedett is. Bárcsak beköltöztek volna, akkor nem történik meg ez a tragédia"

Eközben a címlapon

- meséli a -nak a házaspár egy közeli ismerőse. A tűz oka még nem derült ki. Egyesek szerint a konyhában gyulladhatott ki a tűzhely, mások azt mondják, az lehetett a probléma, hogy nem csak fával, hanem minden mással tüzelt a házaspár.

A tűz okát még vizsgáljuk. Rengeteg éghető anyag fel volt halmozva az épületben, ami az oltást is nagyban nehezítette

– közölték lapunkkal a katasztrófavédők.