OLDALVONAL

Szexuális zaklatási-ügy: ezért jöhet haza Kenderesi Tamás

A magyar úszó szó szerint mindent megtett azért, hogy elhagyja az ázsiai országot.
  • Szerző: sk

A megjósolt tíz nap helyett már kedden döntöttek Dél-Koreában arról, hogy hazatérhet Magyarországra Kenderesi Tamás. Az úszót azok után tartották az ázsiai országban, hogy a vizes világbajnokság végén feljelentette őt szexuális zaklatás miatt egy helyi lány. Kenderesi elismerte, valóban megfogta egy táncosnő fenekét.


Saját zsebből ugyanis letétbe helyezett közel egymillió forintot arra az esetre, ha a bíróság elítélné őt. Az országban ez a maximális büntetés az ehhez hasonló esetekben.

"Tamás mindenképpen haza akart jönni, ezért fizetett. Az egy héten belül kiderül, hogy a bíró, hogy dönt. Ha elmarasztaló lesz az ítélet, akkor a pénz ottmarad, ha felmentik az úszót, vagy enyhébb ítélet, akkor az összeget visszautalják" – nyilatkozta lapunknak a neve elhallgatását kérő bennfentes.


Kenderesi a Kvangdzsuban 200 méter pillangón elért nyolcadik helyével 2000 dollárt (félmillió forintot) keresett, ennek legfeljebb a dupláját fizette most ki Dél-Koreában. Ki lehet jelenteni tehát, hogy a sportoló számára ráfizetés volt a világbajnokság.

A %% szerdai lapszámából megtudhatod, mi várhat itthon az úszóra.

És ezeket olvastad már?