KIAJOBB

Óri­ási ma­gyar fo­ci­si­ker, vá­lo­ga­tott lé­gi­ó­sun­kat ün­nep­lik a top­li­gá­ban

Ré­góta erre a pil­la­natra várt. Mér­föld­kő­höz ér­ke­zett a Bun­des­li­gá­ban az egyik leg­na­gyobb kar­ri­ert be­fu­tott lab­da­rú­gónk.
  • Szerző: vav

Szalai Ádám pályafutása 50. gólját szerezte a német labdarúgó Bundesligában. A 31 éves magyar válogatott csatár a BL-indulásért küzdő Hoffenheim cserejátékosaként éppen előző csapata, a Schalke otthonában aratott 5-2-es győzelem során szerezte a jubileumi találatát. Az 56. percben lépett pályára, kilenc perccel később pedig egy jobb oldali beadást öt méterről szép mozdulattal fejelt a hálóba.

Boldogan mutatta az 50-et a szurkolóknak
Boldogan mutatta az 50-et a szurkolóknak
Fotó: Instagram
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Négy fordulóval a szezon vége előtt a Hoffenheim hatodik (ez a pozíció Európa-liga-selejtezőt ér), de még befoghatja a negyedik Eintracht Frankfurtot is.

Szalai az eddigi Bundesliga-góljai közül 21-et a Mainz, 7-et a Schalke, és immár 22-t a Hoffenheim színeiben szerzett. Az egyik legerősebb európai bajnokság legrégebbi légiósai közé tartozik: a Honvédban nevelkedett támadó Újpest érintésével 16 évesen szerződött a Stuttgart ificsapatához, majd a Real Madrid tartalékcsapata után, 2010 óta folyamatosan a Bundesligában szerepel.