OLDALVONAL

Csa­ládi drá­mája miatt se­gí­tett Sza­lai Ádám

Né­met­or­szág­ból uta­zott Deb­re­cenbe. Vá­lo­ga­tott lab­da­rú­gónk a szí­vén vi­seli Áron sor­sát, mi­u­tán édes­anyja is meg­küz­dött a sú­lyos be­teg­ség­gel.
  • Szerző: vav

Nem csak a sportszerető közvéleményt, de az egész országot megrázta a Debreceni Labdarúgó Akadémia korábbi tehetséges labdarúgó-palántája, Vietorisz Áron súlyos betegségének híre. A 14 éves fiúnál karácsony után leukémiát diagnosztizáltak, kemoterápiás kezeléseket kap. Állandó felügyelete, és a felépüléséhez szükséges steril körülmények megteremtése a bérelt panellakásukban nagy megterhelést jelent a családnak – ebben nyújtott segítséget többek között Szalai Ádám is.

Szalai Németországból utazott Debrecenbe, hogy személyesen találkozhasson Áronnal
Szalai Németországból utazott Debrecenbe, hogy személyesen találkozhasson Áronnal
Fotó: Instagram
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Édesapja felmondott a munkahelyén, hogy a nap 24 órájában a fia mellett lehessen. Csapatunk ma Debrecenben látogatta meg Áront és családját, hogy átadja a Játékidő Alapítvány adományát, amelynek segítségével

steril szobát alakíthatnak ki otthonukban és amivel hozzájárulunk mindennapi kiadásaik fedezéséhez. Áron, kitartást és mielőbbi felépülést kívánunk! Gyógyulj meg hamar!

– üzente a 31 éves labdarúgó.

A másfél évtizede külföldön játszó válogatott csatár szombat délután a kezdőcsapat tagjaként játszott a Hoffenheim bajnoki mérkőzésén (4-2-es győzelem Freiburgban), majd a vasárnapi szabadnapját kihasználva hazautazott, hogy aztán Budapestről Debrecenbe autózva, a testvéreivel együtt személyesen látogassa meg Áronékat. Később a közösségi oldalain szívszorító vallomást tett: ebből kiderül, hogy édesanyja korábbi betegsége miatt különösen megérintette a fiú esete.

Eközben a címlapon
Édesanyám 1999. augusztus 11-én került be a kórházba és 2000 májusában kapta az utolsó kezelését. Azon a napon legyőzte a leukémiát. Élete legnagyobb győzelme volt. Remélem, hogy a példája Áronnak is erőt ad a gyógyuláshoz, ezért is tartottam annyira fontosnak, hogy személyesen találkozzunk

– árulta el Szalai az Instagramon.

Ezen a számlaszámon segíthetsz: 11993001-02325172-10000001 Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány Az utalás közleményében feltüntetni: Áron

Ahol tud, személyesen segít

Szalai Ádám sok időt, energiát és pénzt áldoz arra, hogy Játékidő Alapítványával anyagilag, de törődéssel és a sportból merített pozitív energiákkal is segítse a hátrányos helyzetű családokat, beteg gyermekeket vagy akár az állatvédelmet. Társaival és önkénteseivel olyan nemes ügyeket karol fel, amelyek közel állnak a szívükhöz.

Novemberben a Bethesda Gyermekkórház kapott tőlük 3 millió forint értékű adományt, köztük futóbabakocsikat, amelyek segítségével az orvosok, ápolók futhatnak a sokszor mozgásképtelen beteg gyermekekkel. Ezeket közös futással avatták föl Szalaiék.

Focigálán is pénzt gyűjtöttek

A Tündérkör Alapítvány kapta a közel 700 ezer forintos bevételét annak a debreceni jótékonysági gálának, amelyen a DVSC legendái (Dombi Tibor, Sándor Tamás és társaik), a Loki ultrái és a Kowalsky meg a Vega együttes is pályára lépett.

A pénz felét és 100 kg száraz élelmiszert juttatnak el Áron családjának, de a fiúnak tán mindennél többet jelenthetett a sok híresség és szurkoló megható összefogása és jókívánságai.