SZTÁRDZSÚSZ

Meg­lepő őszin­te­ség: ma­gán­éle­té­ről val­lott Stohl And­rás

Stohl And­rás nem vesz­te­get­heti az időt, ha gye­re­kei ne­ve­lé­sé­ből ko­mo­lyan ki akarja venni a ré­szét.

Stohl András képtelen lassítani! A Jászai Mari-díjas színművész televíziós műsort vezet, számos ismert karakter magyar hangja, ráadásul lassan egy éve már rádiós műsorvezetőként is debütált.

Stohl András köszöni, jól van.
Stohl András köszöni, jól van.
Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Emellett szerepet vállalt a nagy sikerű Álomutazó című produkcióban is, melyben egy kisfiú apukáját alakítja. Buci a -nak mesélt arról, hogy mire ébresztette rá a szerep.

: Az Álomutazóban egy apukát alakít. Mennyire nehéz egy gyerekeknek szóló produkcióban komoly színészi teljesítményt nyújtani?

Stohl András: Nem hiszem, hogy van olyan profi színész, aki egy gyerekprodukcióhoz máshogy áll hozzá. Komolyan kell venni, mert amíg a felnőttek toleránsabbak, addig a gyerekek nem, ha unatkoznak elkezdenek kiabálni, mozgolódni, úgyhogy mindent meg kell tenni, hogy lekösd a figyelmüket. A szerepben benne van az én életem is.

Fotó: Markovics Gábor

: Megtanította valamire ez a darab?

S.A.: Igen, annyit biztosan, hogy még jobban oda kell figyelnem a gyerekeimre, mert nagyon hamar elmegy az idő. Meg kell adni nekik az álmaikat és ott kell lennem apaként mellettük. Most ezen vagyok.

Eközben a címlapon

: Ez azt jelenti, hogy a sok munka mellett apaként is képes helyt állni?

S.A.: Ahhoz képest, hogy mennyit dolgozom, most sokkal többet tudok együtt lenni velük, mint régebben. Én megyek az iskolába és az óvodába értük, ami szerintem nagyon nagy dolog. Amikor kettőkor vége a próbámnak, negyed négyre megyek a kisfiamért az oviba, négyre a lányomért és aztán én viszem őket edzésre is. Csak ezután indulok vissza dolgozni a színházba. Arra döbbentem rá, hogy mindenre van időm, ha akarom, hogy legyen.  

: A nők még mindig odavannak a sármos Stohl Andrásért, ez világosan látszik A Piramis adásaiban, hiszen szinte mindennap udvarolnak önnek a hölgyek. Hogyan kezeli ezeket a helyzeteket?

S.A.: Nyugodtan dicsérjenek, engem ez nem zavar, sőt… Ha ez így van, tényleg nagyon örülök neki. Egy férfinak is jól esik, ha vonzónak tartják a nők.

Számomra ez hízelgő, és mindig szívesen fogadom a bókokat, ahogy én is szívesen megdicsérem a csinos nőket.

: Vica nem tette ezt még szóvá?

S.A.: A mi kapcsolatunk stabil és boldog. Minden rendben van az életemben szívügyek terén, így nem képes megzavarni az sem, ha néha nyíltan flörtölnek velem egy forgatáson.

: Elmúlt ötvenegy éves, korábban beismerte, hogy még egészséges módon, de hiú embernek tartja magát. Mit tesz azért, hogy ne látszódjon meg önön az idő múlása?  

S.A.: Egy ötvenéves ember már korosnak számít, de én legbelül még mindig inkább egy főiskolás kisfiúnak érzem magam, csak a testem változott meg. Azt viszont felfogtam, hogy ha odafigyelek, még sokáig jól nézhetek ki, éppen ezért kondizom, lovagolok és vadászom.