LELKIZŐ

Meg­rázó rész­le­tek Pa­u­dits Béla ha­lá­lá­ról

A Já­szai Mari-díjas szí­nész szer­ve­zete szer­dán adta fel a har­cot. Egyet­len lánya még meg tudta lá­to­gatni őt a kór­ház­ban, a szí­nész csak ez­után tá­vo­zott az élők so­rá­ból.
  • Szerző: ripost

Tíz nappal a kórházba kerülése után, szerda délután hunyt el Paudits Béla. A Jászai Mari-díjas színművész az utolsó időkben rengeteget szenvedett: agyi infarktusa után csak gyomorszondával tudták táplálni,és mivel a jobb oldala teljesen lebénult, az utolsó napokban már beszélni sem tudott

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Haláláról azonban megrázó részletek derültek ki: rég nem látott lánya, Emília még meg tudta látogatni őt a kórházban, Paudits szervezete azonban a találkozás után feladta a küzdelmet

A fiatal nőnek egy pici fia van, akit Paudits sosem láthatott, így sokáig nem tudta meglátogatni az édesapját. Végül a lánya értesítette a színész hűséges gondozónőjét is.

"Béla meghalt, a lánya értesített" - mondta el a Blikknek az asszony. 

Bár a színész az utolsó időkben már nagyon rossz állapotban volt, a környezete abban reménykedett, hogy mint oly sok mindent, ezt is átvészeli és hazatérhet az otthonába.

Annál is inkább, mivel éppen március óta kapta azt a művészjáradékot, ami az évek óta tartó nélkülözésből segítette ki őt. Ám ennek előnyeit már nem élvezhette ki.

Eközben a címlapon