INSIDER

Pánik a buszon, az életüket féltették a magyar utasok

Menet közben arra lettek figyelmesek, hogy busz kereke elgurult. Ezután jött a tortúra!
  • Szerző: Ripost

Pár magyar turistának a lélegzete is elállt, amikor az ablakon kipillantva azt látta, hogy megelőzi őket annak a busznak a kereke, amelyen robognak Szlovákiában. Az abroncs megkerülte a buszt, majd a szántóföldön landolt. Az utasok mentek érte, és próbálták a sofőrrel visszaszerelni. Ám mivel a 10 csavarból csak 8 került meg, sokan nem akartak továbbmenni a megsérült járgánnyal.

Többen egybehangzóan arról számoltak be a Blikknek, hogy az idegenvezető kocsmai stílusban beszélt velük, amikor felhívták a budapesti irodát. Ott azt mondták nekik, márpedig ezzel a busszal mennek majd tovább.

Két órán át várakoztak a tűző napon, mire a cég végül mégis küldött egy mentesítő buszt. Abban a klíma nem működött.

"Az idegenvezető ekkor még mindig a kiesett kerekű, rossz busszal akart továbbvinni minket" - mondta a lapnak egy budapesti tanárnő. A csoport végül elindult a következő állomásra a mentesítő busszal, mögöttük karavánban haladt a rossz kerekű járgány.

"Halálfélelmünk volt, hogy a hazaútra vissza kell szállnunk rá. Végül az egyik útitársam győzte meg a makacs idegenvezetőt, hogy ha visszafelé a nógrádi szerpentinen újra kilazulna a kerék, belezuhanunk a szakadékba, és végünk van" - mondták az utasok.

Az utazási iroda vezetője a lap kérésére azt közölte, alvállalkozótól bérelt, tökéletes műszaki állapotú buszokkal dolgoznak. Nem tudják, miért lazulhattak meg a csavarok. Szerinte a járművezető visszaszerelte a kereket, majd utasok nélkül tett egy próbautat, ahol minden rendben volt.

"Mivel néhány utas jelezte, hogy nem szeretne ezzel a busszal utazni, időközben egy másik autóbuszt is biztosítottunk, amely jött hazafelé Lengyelországból, és közel volt a helyszínhez, így mire a kerékcsere megtörtént, oda is érkezett. Ennél gyorsabban egy vasárnapi napon, szezonban buszt találni nem lehet" - tudatta a cégvezető, aki szerint csak három utas próbálta szítani a feszültséget.

És ezeket olvastad már?