KÜLFÖLD

Óriásira csaptak a lángok, sokan bennrekedhettek

Tûz ütött ki hétfőn egy kilencemeletes kormányzati épületben az indiai pénzügyi fővárosnak számító Mumbaiban.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Tűz ütött ki hétfőn egy kilencemeletes kormányzati épületben az indiai pénzügyi fővárosnak számító Mumbaiban. Eddig legalább 50 embert sikerült kimenekíteni, de félő, hogy további többtucatnyian bennrekedtek - közölték tisztségviselők.

Mintegy 200 tűzoltó 16 tűzoltóautóval vett részt az MTNL nevű, állami tulajdonú távközlési szolgáltató irodájának helyt adó épületben tomboló lángok elleni harcokban - írja az MTI.

Televíziós csatornák felvételének tanúsága szerint egyesek kitörték az ablaküvegeket, és úgy integettek a tűzoltóknak, hogy segítsenek kimenekíteni őket. A tűz az épület második, harmadik és negyedik emeletét sújtotta. Eddig 50 embert sikerült kimenekíteni - mondta a mumbai tűzoltóság egyik illetékese.

"Még nem tudjuk a pontos számot, de a lángok számos embert kényszerítettek arra, hogy a teraszon keressen menedéket. Elvileg őket is biztonságba helyezzük hamarosan" - tette hozzá. Az NDTV nevű indiai televíziós csatorna jelentése szerint félő, hogy további mintegy 50 ember rekedt benn a teraszon. A tűz oka egyelőre nem ismert.

A tűzesetekkel kapcsolatos halálozások gyakoriak Indiában, leginkább a hanyag biztonsági intézkedések és a vészkijáratok hiánya miatt. A tüzeket leginkább a silány vagy elöregedő elektromos berendezések okozzák.

címkék:
És ezeket olvastad már?