INSIDER

Óri­ási siker, több ezren vet­tek részt az ál­lami ál­lás­bör­zén

Szer­dán több ezren lá­to­gat­tak el az ál­lami vál­la­la­tok ál­lás­bör­zé­jére, ahol több ezer mun­ka­le­he­tő­ség­gel is­mer­ked­het­tek meg az ér­dek­lő­dők.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

Másodszor, hatalmas érdeklődés mellett szervezett közösen állásbörzét a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ), Budapest Főváros Kormányhivatala és a MÁV-csoport; a szerdai rendezvényen 31 vállalat, rendvédelmi és honvédelmi szervezet több mint 2200 betölthető állást kínált a munkavállalóknak - közölték a szervezők az MTI-vel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az állami szektorban 100 ezer munkavállaló dolgozik, de a közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás ágazatból több mint 8 ezren hiányoznak - írták.

A főszervező STRATOSZ elnökségi tagjai az állami vállalatok első számú vezetői, így első kézből értesülnek a társaságok életében felmerült problémákról. A szervezet arra törekszik, hogy koordinálja tagvállalatai, a kormányzati és a munkavállalói szervezetek közötti hatékony együttműködést.

A fővárosi Magyar Vasúttörténeti Parkban szerdán 11 és 18 óra között az érdeklődők megismerhették a vállalatok által nyújtott előnyöket és karrierlehetőségeket, valamint volt önéletrajz-írási és álláskeresést támogató tanácsadás is.

A kiállító vállalatok alapfokú állami iskolai végzettséggel, középfokú OKJ-s és szakképesítéssel, szakmunkás végzettséggel, érettségivel, technikusi végzettséggel, illetve friss diplomával is keresnek munkatársakat, de kínálnak állásokat gazdasági és HR-szakértőknek is.

A MÁV-Start, a GYSEV és a Volán társaságok 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosítottak azoknak, akik vonattal és busszal indultak az állásbörzére - áll a közleményben.

Eközben a címlapon