TÜZELŐÁLLÁS

Óriási siker, a magyar sztáron ámul az egész világ

Győ­ze­lem­mel kezdte az Aust­ra­lian Opent a ma­gyar te­nisz­sztár. Top 10-es já­té­kost má­sod­szor tu­dott le­győzni.
  • Szerző: HBK

Világraszóló győzelmet aratott Babos Tímea! Két szettben felülmúlta a tizedik helyen kiemelt amerikai Coco Vandeweghe-t az ausztrál nyílt teniszbajnokság hétfői nyitónapján.

Babos Timi joggal örülhet, fantasztikus győzelmet aratott
Babos Timi joggal örülhet, fantasztikus győzelmet aratott
Fotó: AFP

Az első szettben az esélyesebb amerikai játékos 2:2 után elnyerte Babos szerváját, amikor eleredt az eső, és behúzták a tetőt. Vandeweghe 4:2-re is vezetett, ám Babos kiegyenlített, így jöhetett a szettet lezáró rövidítés. A tie-breakben Babos 3-2 után elvette ellenfele adogatását, majd elhúzott 6-3-ra, s végül újabb fogadóponttal nyerte a nyitó felvonást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vandeweghe egyre nehezebben viselte a történéseket, a székbíró figyelmeztette is őt. Babost ezzel sem sikerült megzavarnia, aki bréklabdákat hárított, majd elnyerte riválisa adogatását, és 3:1 után újra brékelt a második szettben. Babos aztán 1 óra 46 perc után kihasználta második mérkőzéslabdáját, így bejutott a legjobb 64 közé.

A magyar játékos másodszor győzött le top 10-es riválist. Először 2014-ben a budapesti Fed Kupa-tornán nyert 1:6, 7:5, 6:3-ra az akkor szintén tizedik – jelenleg világelső – román Simona Halep ellen, írja az MTI.

Babos a következő fordulóban a spanyol Carla Suarez Navarróval (39.) vagy a lengyel Magdalena Frechhel (163.) találkozik.