INSIDER

Orbán Viktor: Brüsszel gőzerővel gyártja a betelepítési programokat

Brüsszelben gőzerővel gyártják a betelepítési programokat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorában.
címkék:
  • Szerző: F.G.

Brüsszelben a ma hatalmon lévő bevándorláspárti erők a májusi európai parlamenti választásig mindent át akarnak erőltetni, mert előfordulhat, hogy a szavazás után egy bevándorlást elutasító többség jön létre a kontinensen – fogalmazott a kormányfő.

Az Európai Bizottság ezért most közzétette programját a jövő heti európai uniós csúcsra arról, hogy mit kellene sürgősen végrehajtani, ami – a miniszterelnök értékelése szerint –

“horrorgyűjtemény egy magyar ember számára”.

Ugyanis állandó betelepítési programról, legális migrációs útvonalak megnyitásáról, afrikai országokkal közös kísérleti migrációs programokról és humanitárius vízum bevezetéséről szól, továbbá bevonná az NGO-kat a vízumelbírálásba, és elvenné a határvédelmet a tagállamoktól – fejtette ki.

A kormányfő ezek alapján arra számít a közelgő európai uniós csúcstalálkozóval kapcsolatban, hogy “erős napjai” lesznek a jövő héten Brüsszelben

Magyar érdek Törökország stabilitása

A török államfő hétközi látogatásáról elmondta, hogy magyar külpolitika általános alapelve, hogy barátokat gyűjtsünk, ne ellenségeket. Ez a viselkedést nem vezet sehova – tette hozzá.

Orbán Viktor hangsúlyozta, a Kárpát-medencére három hatalom gyakorolt hatást, Berlin, Moszkva, Isztambul. Ebből adódóan Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van Törökország biztonságával.

Elemi érdekünk, hogy Törökországnak erős politikai rendszere legyen, erős vezetője legyen és akivel megállapodunk, az tartsa is be ígéretét – mondta a kormányfő, aki hozzátette:  ráadásul egy közös katonai szövetség tagjai is vagyunk.

Spekulánsok voltak, lesznek

A letelepedési kötvényt érintő bírálatokról elmondta, hogy 2010-2011-ben Magyarország pénzügyileg kiszolgáltatott helyzetben volt. Bankadót vetettünk, ki, hazaküldtük az IMF-et – fogalmazott.

Óriási harcokat kellett folytatni az ország pénzügyi túlélése érdekében, de az eredmény minket minősít, amelyet nemzetközileg is elismernek – fogalmazott. Spekulánsok voltak és lesznek, de a kormánynak az a dolga, hogy a spekulánsokat elhessegesse – tette hozzá.

Kiszervezett titkosszolgálatként működő civil szervezetek

Fontos eredménye az elmúlt néhány év európai politikai történéseinek, hogy felszínre hoztuk a Soros György-féle hálózatokat, akiket mi globalistának szoktuk nevezni.

„Most már kint vannak a népfényen, senki nem hatalmazta fel őket, hogy befolyásolják életünket, de amit csinálnak, az ellentétes a magyarok érdekével" – fogalmazott.

A nemzetiek és a globalisták szembenállása nem csak Brüsszelben, hanem egy-egy országban is megfigyelhető, az Egyesült Államokban a leglátványosabban.

A globalisták azt gondolják, hogy az a jó, ha van egy világkormány, egy erőközpont,  amelynek döntései kötelezőek a nemzetállamok számára.

címkék: