MANI

Nyír­egy­háza nagy­sza­bású közút-fej­lesz­tési prog­ramba kezd

Új sávok, kör­for­ga­lom és ke­rék­pár­utak lé­te­sül­nek, kor­sze­rű­sö­dik a Törzs utca és szá­mos ki­sebb út­ja­ví­tást is el­vé­gez az ön­kor­mány­zat. A prog­ram össz­költ­sége 1,8 mil­li­árd fo­rint.

A nyíregyházi önkormányzat több mint 1,8 milliárd forint értékű közút-fejlesztési programot valósít meg, amiből 1,5 milliárd forint európai uniós támogatás - közölte Rendes Sándor, a helyhatóság szóvivője.

A városban:

  • korszerűsítik a régi 4-es és a 41-es számú főutat összekötő Törzs utcát,
  • a 41-es számú főút kereszteződésében meghosszabbítják a város irányába kanyarodó sávot,
  • a 4-es főút csomópontjában külön sávot alakítanak ki a Záhony felé közlekedőknek,
  • a Semmelweis utcai kereszteződésben új körforgalom létesül.

Felújítják a belvárosi Kígyó utcát, ahol kerékpárút is épül, bekapcsolva a város bicikliút-hálózatába a Déli ipartelepet, illetve Borbányát. A borbányai külváros-részből a belváros irányába másik kerékpárutat hoznak létre, a Csárda utcától a Szent István utcáig. Ezen kívül a négysávosra szélesedő Belső kiskörút Szegfű utcai részén szintén lesz kerékpárút.

Rendes Sándor azt is elmondta, hogy a nyíregyházi helyhatóság saját forrásából26 utcában 255 millió forintot költ új aszfaltos útszakaszok építésére, meglévők felújítására. A munkálatokat az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. végzi, amely további 40 utcában 84 millió forintos költségből 16 ezer négyzetméter útfelületet állít helyre, úgynevezett meleg aszfaltos technológiával.