INSIDER

Nem várt for­du­lat, durva, mi de­rült ki a szom­bat­he­lyi gye­rek­gyil­kos­ról

A 11 éves kis­lány gyil­kosa nem­rég egy másik gye­re­ket is bűnbe vitt, el is ítél­ték, a na­pok­ban kel­lett volna be­vo­nul­nia...
  • Szerző: Ripost

Belegondolni is rossz, hogy bűnbe vihetett egy gyereket az a K. Aladár, akit korábban egy 11 éves kislány meggyilkolásáért halálra ítéltek. A Bors információi szerint a nemrég szombathelyi trafikrablóként hírbe hozott férfit a közelmúltban lopás és kiskorú veszélyeztetése miatt elítélték. (Ez alapján feltételezhető, hogy egy 14 év alatti gyerekkel együtt keveredett lopásba.)

Miután K. Aladárt 2015–16 körül elfogták, a maximális két évig előzetes letartóztatásba került, majd szabadon kellett engedni. A férfi ezután jogerősen három évet kapott, ezért a napokban be kellett volna vonulnia a börtönbe, hogy leülje a ma­radék egy évet.  A büntetés-végrehajtás már a behívóját is kiküldte az 51 éves elítéltnek, amikor ismét a figyelem középpontjába került: november 20-án este bement az egyik szombathelyi dohányboltba, és a nála lévő gáz riasztófegyverrel arcon lőve az eladónőt, a bevétel átadására kényszerítette. A visszaeső bűnözőt végül múlt szerdán fogták el a Terrorelhárítási Központ kommandósai. Jelenleg a szombathelyi bv-intézetben őrzik, elzárva a többi rabtól.