KIAJOBB

Ilyen van? El­fe­le­dett NB I-es fo­cista rob­bant be az eu­ró­pai top­li­gába

Ki em­lék­szik még rá? A ma­gyar baj­nok­ság­ban tűnt föl, ősz­től vi­lág­sztá­rok­kal fo­ciz­hat.
  • Szerző: vav

A magyar futballrajongók számára ismerős focista főszereplésével ért el bravúrt a Stade Reims. A korábbi Honvéd-légiós Diego csapata öt fordulóval a bajnokság vége előtt megnyerte a francia másodosztály bajnoki címét, ezzel feljutott az európai topligák közé sorolt Ligue 1-be.

A bajnokcsapat egyik legjobbja volt Diego
A bajnokcsapat egyik legjobbja volt Diego
Fotó: Instagram
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A bal oldalon, sőt újabban a középpálya közepén is több poszton bevethető Diego Rigonato Rodrigues a hajdani hatszoros francia bajnokcsapat erőssége: 7 góllal és 9 gólpasszal vette ki a részét a nagy sikerből.

Így ünnepeltek a Reims szurkolói
Így ünnepeltek a Reims szurkolói
Fotó: AFP

A bajnokavatón a családjával - a kispesti lelátóról is ismert feleségével, Paulával és két tündéri kisgyermekükkel, Chloéval és Noah-val - együtt ünnepelt:

diegorigonato (@diegorigonato) által megosztott bejegyzés,

A legfőbb trófeáim. Köszönöm, Uram!

- írta Diego büszkén az Instagramon.

A most 30 éves brazil labdarúgó négy évig játszott Kispesten az NB I-ben. A korábbi tulajdonos, Piero Pini csábította a Honvédhoz, de már George F. Hemingway szerződtette.

Eközben a címlapon
Sokak kedvence volt Kispesten is
Sokak kedvence volt Kispesten is
Fotó: MTI

2010 nyarán 450 ezer euróért (140 millió forint) szerződött a Honvédtól a Tours-hoz. Onnan két szezon után vette meg a Reims. A mértékadó Transfermarkt portálon jelenleg 1,5 millió euróra (470 millió forint) becsülik az értékét.