KÜLFÖLD

Az ola­szok bu­szok­kal szál­lí­ta­nák a mig­rán­so­kat az oszt­rák ha­tár­hoz

Mig­rán­sok tíz­ez­reit küld­jük majd vo­na­tok­kal és bu­szok­kal a Bren­ner-há­gó­hoz - fe­nye­gette meg az oszt­rá­ko­kat az olasz me­ne­kült­ta­nács ve­ze­tője. Az oszt­rá­kok nem en­ged­nek.
  • Szerző: WM

A római székhelyű menekülttanács vezetője, Christopher Hein kijelentette, hogy elegük van abból, hogy míg az olasz menekülttáborok túlzsúfoltak, a hatóságok emberei túlterheltek, addig a legtöbb eu-s tagállam menekültközpontjai üresek. Hein ezért is mondta azt, hogy ha az Európai Unió képtelen bármilyen megoldást találni, akkor majd ők a kezükbe veszik az ügyet, és bevándorlók tízezreit viszik vonatokkal és buszokkal az osztrákokkal közös határszakaszhoz - írja a krone.at. 

EZT OLVASTAD MÁR?

A tanács vezetője elmondása szerint ez majd felébreszti az uniót, és reagálnak a vészhelyzetre. A kialakult konfliktussal kapcsolatban az osztrák belügyminiszter elmondta:

Az együttműködés Olaszországgal továbbra is nagyon jó, és egy olasz segélyszervezet fenyegetése ezen nem is fog változtatni.

Folyamatosan figyeljük a közös határszakaszt, és ha szükséges, akkor 24 óra alatt lezárjuk az átkelőt – tette hozzá Wolfgang Sobotka A tiroli tartomány vezetője eközben azt követelte, hogy az olasz helyzetet kezeljék közös európai feladatként.

Szerinte ugyanis, ha nem tesz senki semmit, akkor meg fog ismétlődni az, ami 2015-ben is, vagyis hogy egész Ausztriát ismételten elárasztják a migránsok.