INSIDER

Megér­ke­zett Bu­da­pest va­diúj tro­li­bu­sza, mu­tat­juk, hogy mi­lyen

Végre Bu­da­pestre ér­ke­zett annak a 21 új tro­li­busz­nak az első pél­dá­nya, ame­lyek­kel a fő­vá­rosi há­ló­za­tot bő­ví­tik majd. Az új, aka­dály­men­tes, ala­csony­pad­lós, mo­dern jár­mű­vek akár ak­ku­mu­lá­to­ros üzem­mód­ban is ké­pe­sek több ki­lo­mé­tert meg­tenni.
  • Szerző: Ripost

A délután folyamán begurult a kőbányai trolibuszgarázsba Budapest legújabb trolibusza – vagyis az azt szállító tréler. A főváros vadonatúj trolibuszainak első példánya Csehországból érkezett, amelyről a Magyar Trolis Közösség Facebook oldal tett közé néhány képet.

Fotó: Facebook

Az érkező 21 trolibusszal – 10 szóló és 11 csuklós – a fővárosi trolibuszok elsöprő többsége már akadálymentes, teljes hosszában alacsonypadlós jármű. A most érkezett Solaris előző generációjából már 36 troli évekkel ezelőtt forgalomba állt a fővárosban, az akkori szerződés opciójaként lettek lehívva a mostani példányok. A gyártás közben volt egy generációváltás, ezért a 21 darab új troli már máshogy néz ki, mint az előző példányok, amelyek már egy ideje forgalomba álltak a fővárosban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Facebook

Az új járművek érdekessége, hogy több kilométert tudnak megtenni akkumulátoros üzemben, így olyan helyeken is tudnak közlekedni, ahol nincs kiépítve a trolibuszok számára felsővezeték.

Várhatóan 2019 nyaráig megérkezik a maradék 20 trolibusz is. 

Fotó: Facebook