KIAJOBB

Olasz­or­szág­ból jött a hír: nagy hú­zásra ké­szül Marco Rossi

Érik a kü­lön­le­ges vá­lo­ga­tott meccs? Szö­vet­ségi ka­pi­tá­nyunk a cél ér­de­ké­ben ki­hasz­nálná remek kap­cso­lat­rend­sze­rét.
  • Szerző: vav

Egymás után adja az interjúkat hazájában Marco Rossi, aki a Szlovákia (0-2) és Horvátország (2-1) elleni Eb-selejtezők után néhány napra hazatért Olaszországba. A világsztárokkal teletűzdelt vb-ezüstérmes legyőzése ott is ráirányította a figyelmet. A Tuttomercatoweb többek között azt is felvetette szövetségi kapitányunknak, hogy nem gondolkodott-e még egy barátságos mérkőzés megszervezésén az olasz válogatott ellen.

Óriási presztízscsata lenne Rossinak az olaszok és Mancini elleni meccs
Óriási presztízscsata lenne Rossinak az olaszok és Mancini elleni meccs
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Az olasz válogatott magas szintet képvisel. Mancini munkájának hála, ma már újra felfedezhető a csapaton a lelkesedés, rendkívül tehetséges fiatalokkal.

Jó lenne egy barátságos meccset játszani velük, de ebben az évben a szoros program miatt ez biztosan nem jön össze. Novemberben már látni fogjuk a folytatást

- jelezte Rossi, hogy az Eb-selejtezők után, az eredmények tudatában erre visszatérve, jövőre akár szóba kerülhet a magyar-olasz összecsapás.

Olasz kapitányunk számára nyilván presztízskérdés lenne egy ilyen meccs. Hiába volt ismert élvonalbeli focista (Torino, Brescia, Sampdoria), máig fájlalja, hogy edzőként hazájában a harmadosztálynál nem vitte többre. Az olasz válogatottat vezető Roberto Mancini ráadásul évekig játékostársa volt Genovában.

Eközben a címlapon

Az 1993-as Samp-csapatképen az álló sor jobb szélén Mancini, kettővel mellette Rossi:

Serena, Gullit, Platt, Rossi, Pagliuca, Mancini; Vierchowod, Mannini, Jugovic, Lombardo, Evani. What a team for UC Sampdoria in 1993-94 Serie A! Közzétette: Mundial Style - Vintage Football – 2019. február 18., hétfő

Mielőtt 2012 nyarán a Honvédhoz szerződött, Rossi konzulensként tehetségeket ajánlott az akkoriban a Manchester Citynél dolgozó honfitársának. Sőt, Kispesten a kezei alatt focizott Mancini egyik fia, Andrea Mancini.

Mancini a fia miatt nézte meg a Rossi-féle Honvédot a Bozsik-stadionban
Mancini a fia miatt nézte meg a Rossi-féle Honvédot a Bozsik-stadionban

A világhírű apa 2013 júliusában díszvendég is volt a Bozsik-stadionban a Honvéd egyik Európa-liga-selejtezőjén (9-0 a montenegrói Cselik Niksics ellen).