KÜLFÖLD

Már a rendőrség nevével is visszaélnek az adathalászok

A bûnözők leleményessége határtalan. A legfrissebb figyelmeztetés szerint már a rendőrség nevével is visszaélnek a netes csalók, akik privát és banki adatokhoz, s azokkal áldozatuk pénzéhez akarnak hozzájutni.
  • Szerző: Ripost

Romániában már a rendőrség nevében próbálnak adatokat halászni a csalók, éppen ezért a hatóság felhívja a lakosság figyelmét a jelenségre és annak jellemzőire. A román rendőrök hangsúlyozzák, hogy a bűnözők az ő nevükben különböző informatikai rendszereken keresztül próbálnak pénzt kicsalni.

„A rendőrség soha nem kér online utalásokat és adatokat"

– írja az Agerpress hírügynökség a román rendőrségre hivatkozva.

Romániában az Országos Rendőrfőkapitányság (IGPR) figyelmeztet: ha olyan üzenetet kap, hogy online utaljon át pénzt az adatok dekódolása céljából, legyen tisztában vele, hogy csalásról van szó, és ne kövesse az utasításokat!

 

Bár sokan legyinthetnek, hogy mindez nem Magyarországon, hanem külföldön történik, ne felejtsük el, hogy a kiberbűnözés nem ismer határokat, s ezek a módszerek akár hazánkban is megjelenhetnek, így nem árt az óvatosság és az esetleges veszélyre való felkészülés!

 

Mint azt a %% megírta: az elmúlt napokban a Telekom és a Díjnet nevével és e-mailcímével visszaélve próbáltak meg csalók bizalmas adatokat megszerezni és azokkal visszaélni.

amennyiben olyan üzenetet kap, hogy online utaljon át pénzt az adatok dekódolása céljából, legyen tisztában vele, hogy csalásról van szó, és ne kövesse az utasításokat.(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/vilag/nem-kispalyas-csalok-a-roman-rendorseg-nevevel-elnek-vissza)
 
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?