KÜLFÖLD

Ki­tá­lalt a pi­lóta: Ször­nyű, véres dolog tör­tént a maláj gép fe­dél­ze­tén

Luke Warfield sze­rint ez okoz­hatta az öt éve el­tűnt utas­szál­lító tra­gé­di­á­ját.
  • Szerző: Doris

Döbbenetes dolgot állít egy ismert expilóta az öt évvel ezelőtt eltűnt maláj utasszállítóról.

Luke Warfield egyértelműen a kapitányt, Zaharie Ahmad Shah-t gyanúsítja a tragédiával. Azt állítja, hogy egy csúnya veszekedés tört ki a fedélzeten közte és a másodpilóta, Fariq Hamid között, közvetlenül azelőtt, hogy a gép köddé vált volna. Warfield szerint még egy balta is előkerült, amit csak vészhelyzet esetén lett volna szabad használni - írta a Daily Star.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A fegyvert - úgy tudni - Shah vette elő, és megtámadta vele Hamidot. Warfield azt is kifejtette: a kapitánynak minden oka meg lett volna az öngyilkosságra.

"Felesége közvetlenül a felszállás előtt hagyta el. A példaképét, egy politikai aktivistát pedig lecsukták, miután kiderült, hogy homoszexuális"

- ecsetelte a férfi, majd a verekedés részleteit is elárulta.

"Bár Hamid súlyosan megsérült, erősen vérzett, valahogy sikerült megkaparintania a baltát Shah-tól, akiből szintén ömlött a vér. Végül egyik pilóta sem maradt életben, a gépből pedig kifogyott az üzemanyag, és az óceánba csapódott" - véli a volt pilóta.

Eközben a címlapon

Teóriáját persze fenntartással kell kezelni, hiszen a MH370-es járat eltűnéséről már évek óta keringenek különböző meghökkentő elméletek.