TÜZELŐÁLLÁS

Őrült öt­let­tel for­málná meg a ma­gyar focit Urbán Fló­rián

Az egy­kori vá­lo­ga­tott sze­rint a magas fi­ze­té­sek miatt sin­cse­nek jó meccsek az NB I-ben. Az első osz­tály­ban pedig azért nem kap mun­kát, mert a po­li­tika köz­be­szól.
  • Szerző: HBK

A 40-szeres magyar válogatott Urbán Flórián bevezetné a minimálbért és a győzelmi prémiumot a magyar fociban, mert szerinte így a játékosok jobban odatennék magukat az edzéseken és a meccseken.

Urbán Flórián szerint túl sok pénzt adnak az itthon játszó focistáknak
Urbán Flórián szerint túl sok pénzt adnak az itthon játszó focistáknak
Fotó: MTI

Az Újpest egykori labdarúgója az utóbbi időben többször is durván nekiment valakinek, előbb Kleinheisler Lászlót, aztán a Debrecen edzőjét, Leonel Pontest szidta.

A Borsnak most azt nyilatkozta, az ő idejében egy légiósnak kőkeményen meg kellett harcolnia azért, hogy játékhoz jusson külföldi csapatában, míg a mai magyar focisták nagyon elpuhultak. Majd kitért arra is, hogy túl sok pénzt öltek a magyar fociba, ezért lett rosszabb a játék is.

„A legsz*rabb légiós is hazavisz húszmillió eurót, azaz hatmillió forintot, ami k**va sok. Akkor is megkapja, ha belesz*rik, mi lesz az Újpest-Fradi végeredménye. Csoda, hogy a derbi lélektelen futballt hozott?”

„Én minimálbért adnék a focistáknak, de a győzelemmel meccsenként mondjuk négyszázezer forintot lehetne keresni. Ezáltal ambicionálva lennének a játékosok, hogy a csapatba kerülésért öljék meg a másikat edzésen, rúgják mellbe az ellenfelet a meccsen, azaz dögöljenek meg  a pályán” – tette hozzá Urbányi.

Azt is elmondta még, szívesen dolgozna az NB I-ben, de szerinte elképzelhető, hogy ezt mások nem szeretnék. Mint mondja, ma a rendszer seggnyalói érvényesülnek.

Eközben a címlapon