ÉLETMÓDI

Lezárult egy vita. Szőrös vagy csupasz férfi kell a nőknek?

Ma a David Beckhaméhez hasonló szőrtelenített mellkas a divat, de mit szólnak ehhez a nők?
  • Szerző: AA

Tűzpiros Ferrarival és a Hawaii-ing alól kikandikáló szőrös mellkassal hódította meg a nőket a nyolcvanas évek férfiideálja. Ma az ápolt bőr, a magára és megjelenésére adó metroszexuális férfi a divat.

Hajrá szőrös mellkas!

Mellkas-szőrzetüket a mai férfiak eldugják vagy leborotválják, de már sokan a hónaljukról is eltüntetik a felesleget. A legtöbb férfi elhiszi a férfimagazinoknak, hogy testszőrzet nélkül több esélye lehet a női nemnél.

Az igazság azonban az, hogy a megkérdezett nők 30%-a kedveli csupán a csupasz férfi mellkast. 70% viszont kifejezetten férfiasnak és szexisnek találja a szőrrel borított felsőtestet és szívesen hajtja álomra rajta a fejét. Sokan még most is a férfiasság szimbólumának, az erő és az egészség jelének gondolják a mellszőrzettel rendelkező férfit.

 

Ennek oka a feromonokra vezethető vissza, amelyek a férfiak és nők vonzódását alapjaiban határozzák meg. A feromon olyan illatanyagok összességét jelenti, amely a szexuális vágyról, a hormonszintről, a termékenységről, az érzelmekről hordoz információt.

 

A hónaljszőr elbukott

Bár a hónaljon levő szőrzet is segíti a párválasztást, a  hónaljszőrzet borotválásával a nők 80%-a egyetért. A szőrszálak pedig itt is sokkal gyorsabban juttatnák el a feromonokat a levegőn keresztül a másik nem képviselőjéhez.

 

Mi a helyzet a férfitest többi részével?

A nők 90%-a szereti, ha a férfi háta sima. A szőrtelen férfiláb viszont kevesek tetszését nyeri el a nők között.

Intim részeken csak a nők 25%-a igényli borotválását. A hölgyek 60%-a pedig kedves, de nem szükséges figyelmességnek tartja.