FÜLES

Ki­tá­lalt ba­rátja Kulka János ál­la­po­tá­ról: Nincs min­den rend­ben!

A Kos­suth-díjas szí­nész körül nagy a csend! Kö­zeli ba­rátja és kol­lé­gája el­mondta, mi ennek az oka! Nem tudni, mikor lép­het a kö­zön­ség elé.
  • Szerző: P.D.

Kulka János beszéde szinte már a régi, közösen ötletel forgatókönyvíró barátjával, hogy mielőbb szerepelhessen a mozivásznon. Köbli Norbert szerint közel az idő, hogy egy rá szabott szerepben láthassuk a színészt.

Évek, sőt lassan évtizedek óta állandó alkotótársa Kulka Jánosnak Köbli Norbert, aki íróként már több szerepet is szabott a színészre. A vizsga, a Félvilág, a Válótársak és A berni követben nyújtott Kulka-alakítások természetesen nem csak a színész nagyságának köszönhetően sikerültek nagyszerűre, egy jó író nélkül mit sem érne a tehetsége.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: MTI

Köbli nemrég fejezte be legújabb tévéfilmje, a Trezor forgatását, és többekben felmerült, hogy vajon a tavalyelőtt stroke-on átesett Kulka szerepelhet-e benne. A stáblistát végigböngészve hamar kiderül, a színész ezúttal nem lehetett ott a forgatásokon. A forgatókönyvíró lapunknak elmondta, szeretett volna ismét Kulkával dolgozni, már csak azért is, mert nemcsak munkatársa, hanem barátja is a színész, de erre még neki is várnia kell. De már nem sokáig!

"Kulka János a barátom és a legfontosabb kollégám. A Trezorban nem osztottunk rá szerepet, nem az állapota mi­att, hanem mert más karakterekre volt most szükség. De nincs már messze, hogy újra együtt dolgozzunk. A következő filmemben már biztosan szerepelni fog, hiszen lehet vele már tervezni. Sokat találkozunk, ugyanúgy lehet vele beszélgetni, mint ré­gen. Nagyon szépen gyógyul" – mondta el a Borsnak Köbli, hozzátéve, még időbe telik, hogy Kulka János ugyanolyan legyen, mint volt, de gyógyulása rohamosan halad.

"Sokat gondolkodom rajta, hogy hogyan tudnánk ismét együtt dolgozni, alig várom, hogy forgathassunk. Még nem tudom, mi lehetne ez a szerep vagy az a film, de gyakran találkozom Jánossal, közösen ötletelünk, hogy milyen szerepben térhetne vissza" – mondta lapunknak Köbli Norbert.