KÜLFÖLD

Hi­bá­zott a kór­ház: más új­szü­lött­jét szop­tatta a kis­mama

Bor­zal­mas él­ménnyé vál­to­zott Me­l­issa Rich­man egyik leg­szebb napja: csak a má­so­dik szop­ta­tás­nál de­rült ki, hogy nem is a saját lá­nyát tartja a kar­ja­i­ban.
  • Szerző: KF

A 39 éves Melissa császármetszéssel hozta világra harmadik gyerekét, Scarlettet múlt szeptemberben. Hajnalban még mindig az erős gyógyszerek hatása alatt állt, mikor a nővér hozta az éhes kislányt. Az anyuka már 20 perce szoptatott, mikor a nővér hirtelen kiabálva visszatért, letépte a babát a melléről, és egy másikat nyomott oda: Scarlettet. A nővér ugyanis véletlenül felcserélte a két újszülöttet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Illusztráció
Illusztráció

Eddigre azonban Melissa teje elfogyott, a lánya csak tápszert kapott. Így viszont a kicsi nem kapta meg az előtejet: ez a szülés után néhány óráig képződő tej segíti a babák emésztését és erősíti az immunrendszerüket. Scarlett emiatt többfajta allergiában szenved, refluxa és állandóan kiütései vannak. Valószínű tehát, hogy már az első szoptatásnál is más babáját hozta ki a nővér, a kislány pedig a születését követő 14 órán keresztül nem evett.

Melissa a kórházból való távozás után is napokig rettegett: attól félt, hogy nem is a saját lányát hozta haza, csak a DNS-teszt nyugtatta meg.

A nő most beperelte a kórházat és a helyi hatóságot is, amely nem foglalkozott a panaszával.