BOZÓT

Kinek a lu­xus­vil­lá­já­ban lakik Vona Gábor?

Ezt a lé­nye­ges kér­dést ugyanis gon­do­san ke­rüli a va­gyon­nyi­lat­ko­za­tá­ban. Szo­ká­sá­hoz híven ki­sebb­nek tűnő va­gyon­tár­gyak felé te­reli el a fi­gyel­met. Be­vall mond­juk egy le­ge­lőt... A leg­fris­sebb va­gyon­nyi­lat­ko­zat tit­kai.
  • Szerző: Ripost

Jó egy évvel ezelőtt egy televízió-műsorban dicsekedett a Jobbik elnöke azzal a Sasadi úti sokszobás luxusvillával, ahol családjával együtt "meghúzza magát". Azóta sem tisztázott pontosan, hogyan és miért élnek fényűző körülmények között Budapest egyik legdrágább negyedében.

Ezért is várták most sokan a választások előtt kíváncsian, hogy a méregdrága ingatlan vajon felbukkan-e Vona legfrissebb vagyonnyilatkozatában. A választ nem nehéz kitalálni.

EZT OLVASTAD MÁR?

Vona csak annyit vallott be, hogy tavaly vett egy legelőt, de ezen túl továbbra sincsen semmilyen ingatlana, és a képviselői fizetésén kívül nincs jelentős bevétele.

Vona Gábor még 2016-ban  egy 1501 négyzetméteres bárdudvarnoki ingatlant vásárolt. A terület legelőként van feltüntetve a Jobbik elnökének vagyonnyilatkozatában. A megvásárolt területnek felerészben tulajdonosa a politikus. A Jobbik elnöke ezenkívül egy 500 ezer forintos prémiumkincstárjeggyel rendelkezik a legfrissebb vagyonnyilatkozata  alapján.   Nincs se céges érdekeltsége, se autója, se adóssága.

No de akkor hogyan és miért él a nevezett luxusvillában? Hogyan és kivel sikerült úgy "lepapírozni" az ügyletet, hogy ezt ne kelljen beleírni a vagyonnyilatkozatába?

A Sasadi úton, ahol a pártelnök háza is található, egy kisebb villa ára is 150 millió forintnál kezdődik. Ennek fedezete még csak megközelítőleg sincs benne Vona Gábor vagyonnyilatkozatában...