KIAJOBB

Ki­de­rült Hosszú Ka­tinka titka, ezért nyer ennyi ara­nyat!

A test­ne­ve­lési egye­tem mun­ka­tár­sai már hat­éves ko­rá­ban meg­vizs­gál­ták mű­sze­rek­kel Hosszú Ka­tin­kát. Ma is pon­to­san tud­ják, mi áll el­ké­pesztő si­ke­rei hát­te­ré­ben!
  • Szerző: K.P.

A világklasszis sportoló titkairól dr. Petrekanits Mátéval, a Testnevelési Egyetem munkatársa "rántotta le a leplet" a Vasárnapi Hírekben. Ő már 6 éves korától jól ismeri Katinkát.

Műszerekkel vizsgálták

Az úszónő édesapjával együtt mindketten bajai származásúak, ezért már kislány korában megvizsgálták a rendelkezésre álló műszerekkel, mérési eszközökkel a kislányt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
"Amikor behozta hozzám az édesapja, aki kiváló kosaras volt, az akkor rendelkezésünkre álló mérési módszerekkel kimutattuk, hogy Katinka izomzata, alkata, testtömege, keringése, légzési funkciói alkalmassá teszik őt arra, hogy élsportoló legyen. Egészen pontosan ezt mondtam neki: ebben a lányban benne van egy Kőbán Rita."

- nyilatkozta dr. Petrekanits.

Ez az egyik nagy titok!

Kiderült az is, hogy a férj,  Shane Tusup „találmánya” az, hogy Katinkát úgy regenerálja, ahogy a profi teniszezők teszik, akik kontinensről kontinensre vándorolnak, és így szinte egy nap alatt képesek csúcsformába lendülni.

Katinka egyik nagy, csak kevesek által ismert titka a jeges fürdő. Ez elképesztően gyorsan regenerálja a mikrosérüléseket, pangásokat, javítja a keringést. Egy háromperces jeges fürdő-szauna kombinációval Katinka jobban regenerálódik, mint egy átlagember egy órás szaunázással.

Eközben a címlapon

A férj egy zseni

A Testnevelési Egyetem  terhelés-élettani laborjának vezetője szerint Katinka férje, Shane Tusup zseniális.

Feltérképezte Katinkát, és rájött arra, mire alkalmas. Például arra, hogy a Világkupa-futamokat edzésként fogja fel, miközben pénzt keresnek ezekkel.

Olyan ez, mint az autóverseny: ha van egy jó autóm, akkor nyomom neki a gázt! De hangsúlyozom: ahhoz, hogy egy versenyző ezt ilyen szinten képes legyen végrehajtani, óriási háttértudásra, rengeteg adatra és azok elemzésére van szükség.

- nyilatkozta a Vasárnapi Híreknek a sportszakember.