OLDALVONAL

Újabb bukás? Eddig nagy csa­ló­dás a Ma­gyar­or­szá­gon dol­gozó sztár­edző

Nem szá­mol a ma­gyar vá­lo­ga­tott já­té­ko­sok­kal a Veszp­rém edzője.
  • Szerző: ST

A svéd Ljubomir Vranjes júliusban kezdte meg a munkát a magyar férfi kézilabda-válogatott és a Veszprém vezetőedzőjeként. Az azóta eltelt időszakban pedig mindkét téren csalódás – eddig – a Bajnokok Ligája-győztes tréner.

Vranjesnek (jobbra) sok dolga lesz még a Veszprémmel
Vranjesnek (jobbra) sok dolga lesz még a Veszprémmel
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A magyar nemzeti csapattal csupán a 14. helyen végzett az Európa-bajnokságon, ez pedig holtversenyben minden idők legrosszabb szereplése volt a mieinktől.

Nem vagyok varázsló, abból főzöm, amim van

– mondta el az Eb után Vranjes.

Lékai Máté (középen) a válogatottban és a Veszprémben is kulcsszereplő
Lékai Máté (középen) a válogatottban és a Veszprémben is kulcsszereplő
Fotó: MTI

Sokszor keretbe sem kerül a magyar játékos

Ennek ellenére a válogatottban számításba vett Ancsin Gábort és Ligetvári Patrikot nem is nevezte a Veszprém szerdai, Kiel elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A magyar bajnoki címvédő 22-20-ra kapott ki Németországban, gyenge játékot mutatva. Vranjes kinevezése óta inkább visszafejlődött a csapat az előző évekhez képest. Pedig ez talán minden idők legjobb veszprémi kerete, anyagilag is Európa élklubja a Veszprém.

Remélem, a játékosok is elfogadják majd a tervem, hiszen mindenkinek szerepe lesz, mint egy filmben

– mondta el a klub honlapján Vranjes júliusban.

Vranjes nehezen bírta idegekkel a kieli vereséget
Vranjes nehezen bírta idegekkel a kieli vereséget
Fotó: MTI

Lesz happy end a film végén?

Ebben a filmben úgy fest, a magyar játékosoknak osztotta ki az epizódszerepeket. Ancsin Gábor, Győri Mátyás, Ligetvári Patrik vagy Dzsamali Iman már annak is örülhet, ha a BL-ben bekerül a meccskeretbe a légiósok mellett.

Eközben a címlapon

Az iráni származású, de a magyar válogatottban szereplő Dzsamali a Kiel ellen pár percet kapott, pedig a tavalyi BL-szezonban 54 gólt szerzett, előtte pedig 74-et. Vranjes kezei alatt idén mindössze 2 találatnál jár.

Gyengén muzsikál a BL-ben a Veszprém
Gyengén muzsikál a BL-ben a Veszprém
Fotó: MTI

Túl sok a vereség a BL-ben

A Veszprém egyébként 11 mérkőzésen már négy vereséget szenvedett el a BL-csoportkörében. Az előző szezonban 14 találkozón jutottak el ennyi vesztes meccsig, előtte pedig mindössze két veresége volt a Veszprémnek ebben a fázisban. A legutóbbi négy szezonban bejutott a kölni négyes döntőbe a veszprémi csapat, lehet Vranjes kezei alatt megszakad ez a sorozat?