MANI

Két nagy au­tó­márka is indul az Év Ma­gyar Au­tója cí­mért

A Hyun­dai márka hazai im­por­tőre, a Hyun­dai Hol­ding Hun­gary Kft. a ma­gyar pi­acra vár­ha­tóan év végén ér­kező i10 kis­au­tót je­lölte, míg a Pe­u­geot márka hazai for­gal­ma­zója az 508 SW kom­bit ne­vezte a Ma­gyar­or­szág Au­tója 2020 díjra. P Au­to­mo­bil Im­port Kft. az elekt­ro­mos e-208 mo­dellt pedig az Év Zöl­dau­tója 2020 díjra je­lölte.
címkék:

Két kategóriában nevezett a Peugeot

Peugeot 508 SW

A Peugeot 508 SW kombi legalább olyanvonzó külsőt kapott, mint a limuzin, technikája is abból lehet ismerős. Megtartotta az elegáns négyajtós keret nélküli oldalablakait és a karomszerű nappali menetfényeket, a fekete betéttel összekötött hátsó lámpák látványa önmagáért beszél.

Fotó: Autószektor
Fotó: Autószektor

Az 508 SW a limuzinnál három centivel hosszabb (4,78 méter), elődjénél öt centivel rövidebb, csomagtartója 530 liter, amely a hátsó üléseket ledöntve 1780 literesre bővíthető, az ötödik ajtó elektromos mozgatású. A különleges formavilágú vezetőhely sportos és prémium egyben, a vezetőtámogató rendszerek között megjelenik az éjjellátó, a táv- és sávtartós sebességtartó, a kényelmet masszírozó ülések és önálló parkolás fokozzák.  Az alapmotor 1,5 literes, 130 lóerős dízel, a kétliteres 160 és 180 lóerővel választható. Benzinmotorból 1,6 literes turbós négyhengeres áll rendelkezésre 180, illetve 225 lóerővel.

Peugeot e-208

A szlovákiai Nagyszombaton gyártják a Peugeot első saját elektromos kisautóját, amely padlólemezén 50 kWh-s akkumulátort hordoz. Ez táplálja a 136 lóerő és 260 newtonméter leadására képes villanymotort, ami 8,1 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 kilométer/órára az e-208-ast.

Fotó: Autószektor
Fotó: Autószektor

Az akkumulátor kapacitása WLTP mérés szerint 340 kilométermegtételére lesz elegendő. 100 kW-os ultragyors töltővel 30 perc alatt 80 százalékosra tölthető. Használati értékét nyolcéves, 160 ezer kilométeres akkumulátor-garancia javítja.

Eközben a címlapon

A Peugeot egy sor szolgáltatást is kínál villanyautójához, a töltőpontokat figyelembe vevő útvonaltervezőtől a vezetési stílust optimalizáló oktatóprogramon át a speciális asszisztencia és szervizcsomagokig.

Az i10-et nevezte a Hyundai

Bár sok információ még nem áll rendelkezésre az év végére várható, teljesen megújuló Hyundai i10-ről, annyit már tudni lehet, hogy globális modellként érkezik, egyetlen változatban, elődjénél nagyobb hátsó lábtérrel és komfortosabb helykínálattal. A dizájn illeszkedik majd az új Hyundai formavilághoz, várhatóan lehet majd rendelni hozzá érintőképernyős szórakoztató és navigációs rendszert és napfénytetőt is. Motorfronton nem valószínű változás, egyliteres háromhengeres és négyhengeres 1,2 literes erőforrással rendelhető majd.

Év Magyar Autója 2020 Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is, ahol az összes jelölt modell közül médiapartnerek bevonásával a közönség szavaz a kedvenceire.
címkék: