MEDICINA

Ká­poszta-juice az új cso­da­szer! Így gyó­gyít az U-vi­ta­min!

Szá­mos jó­té­kony ha­tása mel­lett a ká­posz­talé tö­ké­le­tes társ a di­é­tá­ban, mert segít szét­rob­ban­tani a mé­lyen le­ra­kó­dott zsír­sej­te­ket! Ha­té­kony fegy­ver lehet a di­a­bé­tesz meg­elő­zé­sére és ke­ze­lé­sére is!

A káposztában rejlő jótékony hatásokat nem igazán használja ki a XXI. századi modern ember. Pedig patika helyett sokszor jobb a zöldségeshez menni, egészségünk szempontjából kész aranybánya.

A káposztában rejlő erő!

A káposzta fehérjében gazdag, többek között tele van C, B1 , B2 , B6 , E, K, és U-vitaminnal, rengeteg káliumot és magnéziumot is tartalmaz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

U-vitamin: vagy más néven metil-metionin valójában nem vitamin, de felfedezésekor az U-vitamin nevet adták neki, ezért ez a név rajta maradt. Vízben oldódik, így  a szervezet nem képes a tárolására.

Hiánya nyálkahártya-problémákat, gyomor- és bélfekélyeket vagy az immunrendszer legyengülését okozhatja.

Előzd meg a betegséget!

Kutatások bizonyítják, hogy a káposzta leve kiváló antioxidáns és vércukorszint csökkentő, ezáltal segít megelőzni és kezelni a cukorbetegséget. Regenerálja a sérült sejteket a hasnyálmirigyben. A káposztában lévő, csípős ízű mustárolaj antibakteriális hatású, tulajdonképpen természetes antibiotikumnak tekinthető.  A káposzta sokoldalúságát bizonyítja, hogy hatásos a gyomor, a bélrendszer, a tüdő, a mell és a petefészek rosszindulatú daganatos betegségeinek megelőzésében, sőt

egyes vélemények szerint bizonyos esetekben a már kialakult rákot is képes gyógyítani.

Így készítsd el a káposzta-juice-t!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Hozzávalók:

Eközben a címlapon
  • egy közepes fej káposzta

  • fél liter víz

A legjobb módja, hogy kinyerd a káposzta gyógyító levét, ha gyümölcscentrifugába teszed a felvágott darabokat. Ha nincs ilyen géped egy sima turmix is megteszi. Turmixold össze a káposztát péppé, majd öntsd fel vízzel és jól keverd össze, ezt is lehet a géppel.

Tökéletes kiegészítése lehet a fogyókúrádnak is. Minden étkezés előtt igyál egy pohárral, és olvadni fognak a kilók!