KIAJOBB

Itt a vége, el­tilt­hat­ják a ti­nik­kel sze­xelő olim­pi­kont

Tun­kel Nán­dor 30 esz­ten­dős erő­emelő kis­korú lá­nyok­nak fi­ze­tett sze­xért, il­letve por­no­gráf vi­deót ké­szí­tett róluk. A spor­toló hiába bánta meg tet­tét, ve­szély­ben van a pá­lya­fu­tása.
  • Szerző: SK

Sokan döbbenten állnak Tunkel Nándor története előtt. A mindössze 126 centis erőemelő 2016-ban ünnepelt sztár volt a magyar sportban. Olimpiai bajnoki bronzérmet szerzett a riói paralimpián, a Parlamentben érdemkeresztet vehetett át az államfőtől, most azonban jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Tunkel Nándor megbánta tettét
Tunkel Nándor megbánta tettét
Fotó: MTI

Tunkel maga is elismerte, hogy szexért fizetett kiskorú lányoknak, akikről videofelvételt is készített. A bíróság 1 év 4 hónap börtönbüntetéssel sújtotta, de mivel végig segítette a hatóságokat a nyomozás során az ítélet végrehajtását 2 évre felfüggesztették. A zalaigricei fiatalember 2017 februárjában alkalmanként 10 ezer forintot fizetett szexért egy 15 és egy 16 éves lánynak. Róluk meztelen fényképeket és videofelvételt készített, ezeket a nyomozók később megtalálták Tunkel számítógépén.

A sportolót eltilthatják a sporttól
A sportolót eltilthatják a sporttól
Fotó: MTI

Az ítélettel új esélyt kapott az erőemelő, azonban egy tárgyalás vár még rá, mégpedig a paralimpiai bizottságban.

"Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke felkérte az MPB Jogi és Etikai Bizottságát, hogy haladéktalanul vizsgálja meg, milyen következményekkel jár a jogerős bírósági ítélet a sportoló további sportpályafutása tekintetében. Az elnökség a vizsgálat eredményének ismeretében fogja meghozni döntését a sportolóval kapcsolatosan"

– írta közleményében a szervezet.