DIÉTA

Íme a zöld­ség, amit ke­nyér he­lyett ehetsz! Mu­tat­juk, hogy hasz­náld

Soha többé nem kell le­mon­da­nod a jól meg­szo­kott szend­vi­cse­id­ről ezzel a zöld­ség­gel. Min­den­kit el­káp­ráz­tatsz majd a könnyen el­ké­szít­hető, egész­sé­ges szend­vics­alap­pal.

Ha diétázunk, az egyik legnehezebb feladat lemondani a kenyérről, ami szinte minden étkezésünk alapja. Most mutatunk valami sokkal egyszerűbbet, amivel pótolni lehet a jól megszokott kenyeret, és ráadásul nem hizlal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ezentúl használj padlizsánt és meglátod ugyanolyan finom ételeket tudsz majd készíteni!

1. Klasszikus bruschetta

A hosszában vágott, sütőben megsütött padlizsánszeleteket kend meg pestoval, majd tegyél rájuk paradicsomszeleteket és szórd meg bazsalikommal.

2. Avokádó krémes toast

A keresztben felszeletelt és előre megsütött padlizsánkarikákat kend meg avokádókrémmel, majd erre jön a paradicsomkarika és a legvégén egy csipet parmezán.

3. Tükörtojásos padlizsánszelet

A legegyszerűbb reggeli a hosszában szeletelt és megsütött padlizsánszelet tükörtojással. A tojás alá tegyél pirított lila hagymát és díszítsd az egészet félbevágott koktélparadicsomokkal. Ha szereted, adj hozzá kapribogyót is.

4. Francia bundás padlizsán

A keresztbe szeletel és megsütött padlizsánkarikákat mártsd bele villával felvert tojásba, majd süsd ki forró olajban. Szórd meg fahéjjalés eritrittel.

Eközben a címlapon

5. Rakott szendvics

A mandulalisztbe forgatott és sütőben megsütött padlizsánkarikákból készíts emeletes szendvicset. Tegyél a rétegek közé avokádó krémet, tonhal konzervet, vagy bármilyen húskrémet. Adj hozzá paradicsomot, vagy bármilyen más friss zöldet.

5. Buggyantott tojásos szendvics

Ezzel a speciális technikával készített tojással nagyon finom és különleges szendvicset készíthetsz. Kend meg a hosszában szeletelt, elősütött padlizsánt majonézzel, majd tegyél rá zöld leveleket pl. bébi spenótot, madársalátát, végül erre jöhet a tojás.

6. Kérges szendvics

Két sült padlizsánkarika közé tegyél sajtszeletet, sonkát és az egészet forgasd meg mandulalisztbe, majd sütőpapíron süsd aranybarnára a külső réteget.