FITTFAZÉK

Se liszt, se cukor: ezt a mákos sütit imádni fogod!

Finom, gyor­san el­ké­szül, és még egész­sé­ges is! Ebből a nagy­szerű mákos sü­ti­ből lel­ki­is­me­ret-fur­da­lás nél­kül annyit ehetsz, amennyit bírsz!

Kevés olyan sütemény ismert, ami egyszerre finom és egészséges is, a mákos finomságok többsége azonban kivételt képez. A mák nemcsak remek cukrászati alapanyag, de fantasztikus hatással van a szervezetedre! Gyorsan és kíméletesen szabadít meg a salakanyagoktól, védi a csontokat és nyugtatja az idegeket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: 123RF
A mákot érdemes akár kúraszerűen is fogyasztanod!

Ez a mákos sütinem tartalmaz se lisztet, se cukrot és borzasztó gyorsan elkészül. A benne lévő almától pedig sokáig friss marad!

Habkönnyű mákos süti

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg szemes mák
  • 4 tojás
  • 5 kanál méz, vagy édesítőszer
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3  alma
  • 1,5 dl víz
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • pici só

Így készítsd:

  1. Válaszd szét a tojásokat és a fehérjét verd habbá.
  2. Reszeld le az almákat és az összes hozzávalóval együtt dolgozd össze.
  3. Óvatosan keverd hozzá a tojáshabot.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőben, vagy muffin formákba adagolva 180 C-fokon 30-40 perc alatt süsd készre.

Tippek:

  • A meggy és a mák jól harmonizál egymással. Tedd még ellenállhatatlanabbá a sütidet! Keverj a tésztába a savanykás gyümölcsből.
  • Durvára darált dióvaltovább fokozhatod az élményt!
Eközben a címlapon