FÜLES

Így kop­tat­ják le a ven­dé­ge­i­ket II. Er­zsé­be­ték

Ren­ge­teg em­bert kell fo­gad­nia egy év alatt a brit ki­rá­lyi csa­lád tag­ja­i­nak, de ehhez nem min­dig van ked­vük.
  • Szerző: The_M

Külső szemmel úgy tűnhet, hogy a brit királyi család tagjainak nincs sok dolga, de attól függetlenül, hogy nem fizikai munkát végeznek, nem lazák a napjaik. Egész évben politikusokat, jótékonysági szervezetek küldötteit, sztárokat és más uralkodói házak tagjait látják vendégül.

Ehhez azonban nincs mindig kedvük. Ezért kidolgoztak egy trükköt - sokak szerint maga II. Erzsébet -, amivel megszabadulhatnak azoktól, akik visszaélnek a vendégszeretetükkel, és nem indulnak el időben.

A királynő és a többiek finoman jeleznek az egyik komornyiknak, ha kiraknák a vendégeket, és megkérdik, hogy "Előállt-e XY autója?". Az alkalmazottak ekkor már tudják, hogy szólni kell a sofőrnek, hogy hozza a látogatók járművét. Majd jó hangosan a komornyik be is jelenti, hogy az autó a bejáratnál várja az utasait, és ebből mindenki érti, hogy már kilépős kávéra sem lesz ideje, azonnal távoznia kell.