OTTHONKA

Így mosd a téli dzse­ki­det, hogy olyan le­gyen, mint új ko­rá­ban

Itt az ideje, hogy a nyári és a téli hol­mik he­lyet cse­rél­je­nek a szek­rény­ben. Nem ki­vé­tel ez alól a kabát és a dzseki sem. Most meg­mu­tat­juk, ho­gyan fris­sít­he­ted fel a dzse­ki­det, hogy tiszta és il­la­tos le­gyen erre a sze­zonra is.
  • Szerző: S.E

Az ősz beköszöntével és a hűvös idő beálltával előkerülnek a szekrényből a téli dzsekik. Itt az idő, hogy felfrissítsd, kitisztítsd a tavalyi holmit, hogy  jó érzés legyen ismét belebújni az illatos tolldzsekibe. Most megtudhatod, hogyan érdemes otthon ragyogóvá, újjá varázsolnod, így megspórolhatod az igen költséges tisztítószámlát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Húzd fel a cipzárt, vagy zárd be a tépőzárat, ha van rajta gomb, akkor azt is gombold be. Majd fordítsd ki a kabátot, hogy a bélés legyen kívül.

2. Célszerű elöltöltős mosógépet használnod. Fontos, hogy ne tegyél a dzseki mellé más ruhát. Győződj meg arról, hogy a mosógép tiszta belül, nincs semmilyen lerakódás benne.

3. Rakj a gépbe 3-4 teniszlabdát, mielőtt a programot elindítanád, hogy a dzseki belseje ne csomósodjon össze.

3. Öntsd a gépbe a folyékony mosószert. Válaszd ki a kímélő mosóprogramot. Maximum 30 fokon mosd kia kabátod. Öblítsd ki legalább 2 alkalommal úgy, hogy amikor lejár a géped, állíts újra csak az öblítő programra.

4. Figyelj arra, hogy alacsony fordulatszámon centrifugázzon a gép.

Eközben a címlapon

5. Szárítsd a dzsekit olyan helyen, ahol könnyen szellőzik. A hőmérséklettől függően 3-4 napig is száradhat, közben többször ellenőrizd, rázd meg.

6. Ne hagyd figyelmen kívül a dzsekin lévő utasítást, mielőtt a mosást elkezdenéd, hiszen lehetnek apró eltérések a javasolt útmutatásban.