OTTHONKA

Így lesz cse­rép­ben is szu­per a pa­ra­di­csom

Nem lehet egy lapon em­lí­teni a saját ter­mesz­tésű, za­ma­tos pa­ra­di­cso­mot a bol­ti­val. Hogy nincs ker­ted? Nem baj! Egyet­len cse­rép­pel is nyerő le­hetsz!

Számtalan paradicsomfajta nevelhető cserépben, így a szezon végéig biztosan jut minden napra ebből az egészséges gyümölcsből, ráadásul válogathatsz is a színek és az ízek között.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az alkalmas cserép kiválasztása, és a palánta elültetése után nagyon fontos, hogy megfelelően gondoskodj a növényről, különben nem lesz bőséges termésed.

1. Öntözés

A paradicsom kényes a víz mennyiségére, ha túlöntözöd, rothadásnak indul. Csak annyi vizet adj neki, hogy a virágföld a cserépben enyhén nedves legyen!

2. Túlzsúfoltság

Ha túl sokan vannak egy ládában, versengésre és növekedésre megy el az energiájuk, így kevesebb gyümölcsöt hoznak. Ezért e gy cserépbe csak egy palántát tegyél!

3. A napfény

A paradicsom imádja a fényt, ezért olyan helyre tedd a cserepet, ahol legalább napi 6-8 órán keresztül napsütésben van. Gyönyörű, érett terméssel fogja meghálálni.

4. Házi praktikák

Nem is hinnéd, mennyi hulladék van a háztartásban, amivel táplálhatod a növényeidet! Ha ültetéskor egy egész nyers tojástteszel a cserépbe, a paradicsomodnak erős, egészséges gyökerei lesznek. Ha már elültetted, ugyanezt a hatást elérheted kiszárított banánhéjjal, amit a virágföldbe keversz. A kávézacc olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, ami fedezi a növény majdnem minden szükségletét. Azonban óvatosan bánj vele: ha túl sokszor használod, savassá válik a virágföld, ami nem tesz jót a paradicsomodnak!

Eközben a címlapon