SIKK

Így cso­ma­golj ka­rá­cso­nyi aján­dé­kot, ha nem akarsz szen­vedni vele

Az aján­dé­kok cso­ma­go­lása köz­ben a kö­vet­ke­zők aka­dá­lyoz­nak és bosszan­ta­nak fel mér­he­tet­le­nül: túl sokba kerül a cso­ma­goló anyag, a leg­rosszabb pil­la­nat­ban ki­fogy, a szo­ká­sos­tól el­térő for­májú aján­dé­ko­kat egy­sze­rűen kép­te­len­ség csi­no­san be­cso­ma­golni. Most ezekre mu­ta­tunk meg­ol­dá­so­kat.

Mindent megszervezel, elkészítesz idejekorán, csupán egyetlen dolgot hagysz mindig a végére, az ajándékok becsomagolását. Így lesznek az ünnep előtti pillanatok stresszesek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ahelyett, hogy magadat csinosítanád, a lelkedet készítenéd elő a karácsonyi hangulatra, idegesen próbálod valahogy tetszetősen beburkolni a különböző alakú tárgyakat. Ez néha nem is olyan könnyű feladat. Pláne, ha közben még a csomagolópapír is elfogy... Most olyan zseniális csomagolási trükköket mutatunk, melyekkel csomagoló anyagot és időt spórolhatsz meg.

Ne hagyd az utolsó percekre!

Túl kicsi papír

Előfordul, hogy nem marad elég papír a doboz becsomagolásához, vagy épp spórolni szeretnél vele.

Megoldás: Ne párhuzamosan helyezd a dobozt a papír közepébe, hanem átlósan. Ha így ráhajtva a papír fedi a sarkokat, pont elég lesz. A videón láthatod, hogyan folytasd.

Zacskó a nehezen csomagolható tárgyakhoz

Egy kerek vagy amorf tárgyat nagyon nehéz csinosan becsomagolni.

Eközben a címlapon

Megoldás: Készíts hozzá zacskót az ünnephez illő papírból. Azért különösen praktikus a videóban látható hajtogatott zacskó, mert az alját szélesre szét tudod húzni. A papír két végének találkozásakor a rögzítéshez használj kétoldalú ragasztót.  Amikor kész a zacskó, ragaszd le. Még szebb, ha két helyen kilukasztod, átfűzöl rajta egy  szalagot, és úgy kötöd masnira.

Kétoldalú ragasztószalag

Nem igazán szép, amikor a rögzítéseknél árulkodó módon kilátszik a cellux. Sokkal mutatósabb, ha diszkréten oldod meg, kétoldalú ragasztóval.

Díszmasni papírból

Rendkívül elegáns, ha a díszmasni ugyanabból az anyagból készül, mint az ajándék csomagolása. Arról nem is szólva, hogy csomó pénzt tudsz megtakarítani, ha nem a boltban veszel rá külön díszt.

Elkészítés: Hajts félbe egy téglalap alakú papírt először hosszában, majd keresztben. A rövidebb, nyitott oldalánál vagdoss be 1 cm széles csíkokat. Vigyázz, ne vágd végig! Egy ollót hirtelen áthúzva egyesével a csíkokon, göndörítsd be őket. Fektesd a hátára a szétnyitott papírt, és apró lépésekben hajtogasd össze a közepénél fogva. Kétoldalú ragasztóval illeszd az ajándék csomagra.

Apró ajándékoknak párnácska

A kicsi tárgyak csomagolásához általában drága papírdobozkát kell beszerezni vagy kicsi ajándékzacskót.

Ennél most jobbat, szebbet, olcsóbbat mutatunk.

Papír gurigából párnácska: Az üres WC papír gurigából készül a csini kis díszdoboz. A két végét karcold be félkörívben, ahogy a videóban láthatod. Nyomd be a karcolás nyomán. Így már egy kis kerek tárgy is belefér. Ne felejts ráragasztani egy szép papírcsíkot, ettől lesz még személyesebb. Kösd át színes fonállal. Még a fára is felfüggesztheted, benne a karkötővel, gyűrűvel.

Ajándék doboz csipszes hengerből

A henger alakú csipszes dobozból kiváló ajándékdobozt varázsolhatsz a hosszúkás tárgyak csomagolásához. Vedd le a kiürült doboz műanyag zárófedelét. A hengert álcázásként vond be egy szép papírral, ahogy a videóban láthatod. Illeszd vissza a tetőt, majd ragassz rá egy kis masnit.