LEHÚZÁS

Igazi ká­vé­bot­rány: át­ve­rés a na­gyobb ki­sze­re­lés?

A szol­gál­tató- és a ter­me­lő­szek­tor­ban egy­aránt ott spó­rol­nak a cégek, ahol csak le­he­tő­sé­gük van. Egy mul­ti­na­ci­o­ná­lis ká­vé­ház vi­szont dur­ván ki­spó­rolja bög­ré­i­ből a kávét, amit egy lát­vá­nyos vi­de­ó­val bi­zo­nyí­ta­nak!
Elviteles kávés poharak méretei.
Elviteles kávés poharak méretei.

Egy multinacionális kávéház, a Costa Coffe – amely Magyarországon is képviselteti magát – pofátlan csalását mutatja meg egy vásárló Facebookra feltöltött videójában.

Egy közepes méretű papírpohárban kapott kávé tartalmát átönti egy kisméretűbe. Csodák csodájára a folyadék pont ugyanúgy megtelíti mindkettőt

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Paul Hopkinson, aki a turpisságra felhívta a figyelmet, már a második videóját tölti fel a közösségi portálra, ugyanis a Costa Coffe letöröltette az elsőt. A kávéház részéről ez csak olaj volt a tűzre, hisz azóta vírusként terjed e felvétel az interneten.

A vállalat azóta magyarázkodásra kényszerül és azzal érvel, hogy a sosem töltik tele a poharaikat kávéval, nehogy az kifolyjon vagy megégesse magát a kedves vásárló. A videó viszont pont ennek az ellenkezőjét bizonyítja: jól láthatóan csurig van a nagyobb kiszerelés is.

A videó hitelessége természetes nem garantálható. Ellenben érdemes elgondolkodni, hogy arányaiban tényleg megéri-e egy nagyobb kiszerelésű kávéért kicsivel többet fizetni, hasonló helyeken?

(Metro)

Eközben a címlapon