HŰHA

Ezt miért? Ut­cára te­szik a gyám­ügy ellen pert nyerő fiút

Hor­váth Leon azzal vált is­mertté né­hány hó­nap­pal ez­előtt, hogy pert nyert a gyám­hi­va­tal ellen, ami­ért ál­lami gon­do­zott­ként egy spe­ci­á­lis ott­honba dug­ták más­fél évre.
  • Szerző: Buster

A fiút azóta felkarolta a Mokka műsorvezetője, Demcsák Zsuzsa, aki azt is megengedte, hogy Leon nála töltse a karácsonyt. A barátság az ünnepek után sem szűnt meg a TV2 sztárjával, így természetes, hogy most is hozzá fordult, amikor kiderült: gyakorlatilag csütörtökig van fedél a feje fölött.

Zsuzsa néhány napra befogadja a fiút
Zsuzsa néhány napra befogadja a fiút
Fotó: YouTube

"Azt nem mondhatom, hogy váratlanul ért, hogy el kell hagyjam a zalaegerszegi utógondozói lakást, de hogy ilyen rövid lesz a határidő arra nem számítottam”

EZT OLVASTAD MÁR?

– kezdte a napilapnak Horváth Leon.  

"A gond az, hogy Budapesten, ahol az életemet folytatni szeretném, pokoli magasak az albérlet árak, így esélyem sincs arra, hogy kivegyek egy kis lakást.

Ugyanakkor a céljaim miatt is fontos, hogy a fővárosba kerüljek, hiszen ott tudok a leghatékonyabban harcolni sorstársaim jogaiért.

Tanácsadóként már vállaltam munkát, de ezért nem kaptam és nem is kértem fizetséget. Természetesen szeretnék tanulni és dolgozni is, de a legfontosabb most a lakhatás kérdése”

– nyilatkozta a 18 éves fiú, aki már dolgozik életrajzi könyvén, amelyből idővel talán összeszedhet némi pénzt. Demcsák Zsuzsa persze most is fogja a kezét, és átmenti megoldást kínált Leonnak.

Eközben a címlapon
Közösen karácsonyoztak...
Közösen karácsonyoztak...

"Leon szinte családtag nálunk, így természetes, hogy a bajban mellette állok.

Megbeszéltük, hogy egy darabig nálunk lakik majd. Segítek neki, amiben csak tudok, és biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar megtalálja az útját, és a saját lábára áll

– árulta el lapunknak Demcsák.

Bár Leon nem kér, mi megtesszük helyette! Aki tud segíteni abban, hogy a sokat megélt fiú mihamarabb albérletbe költözhessen, tegye meg!

Horváth Leon számlaszáma: OTP 11773494-01051748

Ez a cikk nem kommentelhető.