INSIDER

Ha­tal­mas út­le­zá­rás Bu­da­pes­ten, eze­ket az uta­kat ke­rüld el

Vi­lág­há­bo­rús bom­bák miatt van szük­ség a nagy for­ga­lom­el­te­re­lésre. Ha­tal­mas te­rü­le­tet le­zár­nak, sok ember nem kö­ze­lít­heti meg az ott­ho­nát és ez­rek­nek ké­sőbb kez­dő­dik ma a mun­ka­nap. A BAH cso­mó­pont kör­nyéke a ren­ge­teg rendőr és men­tő­autó miatt úgy néz ki, mint egy ka­taszt­ró­fafilm for­ga­tá­sá­nak a hely­színe.

Több helyen dugóra kell számítani ma reggel, mert a környéken levő kerülő utak nagyon szűkek.

Le lesz zárva az Alkotás út, a Jagelló út, a Csörsz utca és a BAH-csomópont is.

EZT OLVASTAD MÁR?

A világháborús bombát a Dr. Koltai Jenő Sportcentrum területén fogják ma hatástalanítani a szakemberek. A hatásatalanítás idejére a területet és annak környékét biztonsági okoból ki kell üríteni.  A terület lezárása és kiürítése reggel 8 órakor kezdődik. Az ott lakó embereknek el kell hagyniuk az otthonaikat a hatástalanítás idejére, 358 lakást fognak kiüríteni. Egy szálloda, egy sportközpont, a Mom bevásárlóközpont és két irodakomplexum is  van a lezárt területen. A lezárás idején az üzletek és az irodaházak sem lesznek nyitva.

Aki teheti, kerülje el ezt a környéket. Akinek a pesti oldalon van az úti célja, annak dél felől érkezve célszerű a Petőfi- vagy a Rákóczi hidat választania.

A tömegközlekedésben is korlátozásokra kell számítani:

Eközben a címlapon
  • A lezárási területen belül a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es és a 212-es buszokra reggel 8 órától csak felszállni lehet, leszállni nem.
  • A 17-es és a 61-es villamosok megállás nélkül haladnak át az érintett megállókon.
  • A kiürítés után, a lezárás kezdetétől a világháborús bombák hatástalanításának végéig a lezárt területre a BKV járművei sem hajthatnak be.
  • A hatósági zárás a területen keresztülhaladó, a Kelenföld és Déli pályaudvar közötti vasútvonalat is érinti.

Azt nem lehet tudni pontosan, hogy mennyi ideig lesz lezárva  a terület, a bomba hatástalanítása akár 3 órát is igénybe vehet.