BOZÓT

Ha­tal­mas bukta a pe­da­gó­gus sztrájk(is)

Meg­hök­ken­tően ke­ve­sen sztráj­kol­tak, to­tá­lis ku­darc lett a pe­da­gó­gus és a köz­al­kal­ma­zotti sztrájk. 90 ezer tanár közül mind­össze 47 nem vette fel a mun­kát.
  • Szerző: Ripost

A szakszervezetek a kormánytisztviselőket, az önkormányzati tisztviselőket és szociális dolgozókat hívták sztrájkba, a pedagógusok szakszervezete a PDSz pedig szolidaritási sztrájkot hirdetett.

A végeredmény totális kudarc, elképesztően keveseket tudtak megszólítani.

Az 1.283 önkormányzati hivatal  közül legfeljebb 20-ban  csatlakoztak néhányan az akcióhoz. Ez az önkormányzati hivatalok 1%-a!).

A kormányhivatalokban, a minisztériumokban és a háttérintézményekben egyáltalán nincs sztrájk. Senki nem sztrájkol.  (Ami talán nem csoda, hiszen a kormánytisztviselők most írják alá az átlagosan 30%-os béremelésről szóló kinevezésüket)

 A tanárok sem voltak hajlandók sztrájkolni.

A PDSZ  szolidaritási sztrájkra szólította fel a tanárokat.. Az eredmény itt is totális kudarc.  A tankerületi összesítések szerint a mintegy 90 ezer közalkalmazott pedagógus közül 47 tanár nem vette fel a munkát.

Saját farkába harap a szoci kígyó

A szocialisták elvtársi médiája eközben Budapesten a 15. kerületi Polgármesteri Hivatalt mutogatja, mint ahol jó néhányan sztrájkolnak.

Eközben a címlapon

Nem árt tudni, hogy ebben a kerületben a polgármester Németh Angéla MSZP/DK, a jegyző pedig az MSZP-s Lamperth Mónika. Márpedig az önkormányzati béreket az önkormányzatok állapítják meg, tehát ahol most „ sztrájkolnak” ott ezek szerint a saját polgármesterükkel és jegyzőjükkel elégedetlenek.