OLDALVONAL

Ha­mil­ton jövő évtől a Fer­rari pi­ló­tája lehet

A 2018-as sze­zon­tól a Mer­ce­des is­tál­lója meg­válna leg­jobb pi­ló­tá­já­tól.

Lewis Hamilton a negyedik világbajnoki címének megszerzése után a Ferrari versenyzője lehet.

A brit pilóta eddigi pályafutása alatt már számtalanszor megemlítette nyilatkozataiban, hogy gyerekkora óta csodálja a Ferrarit, és minden álma hogy egyszer az olasz istálló versenyzője legyen. Üzeneteire azonban a maranellói csapat egyszer sem csapott rá, egyes források szerint Hamilton túl drága lenne számukra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Spanyol lapértesülések szerint a Mercedes mostanra meggondolta magát, és megválna első számú pilótájától, ha megkapná Carlos Sainzot. A spanyolra az Amerikai Nagydíjon figyelt fel az ezüstnyilak csapatfőnöke, Toto Wolff. Sainzot szerződése 2020-ig köti oda, ugyanakkor ha valaki kivásárolja, szabadon igazolható.Austinban a Renault versenyzője volt, ahol nagyszerű teljesítménnyel ért célba így a francia istálló is kivetette rá a hálóját. A legvonzóbb ajánlat mégiscsak a Mercedes lenne, ahol Hamilton helyére ülhetne be.

„Ha a Ferrari meggondolná magát, közös megegyezéssel megvásárolható lenne Hamilton.”

Toto Wolff azonban busás összeget kér, amit a Ferrari nem biztos, hogy kiadna az egyelőre háromszoros világbajnokért. Főleg hogy az olasz autókon rengeteg fejlesztenivaló van.

Sainz örülne, ha a Mercedes pilótája lenne, de nem bánkódik, ha keményebben kell teljesítenie. „Óriási megtiszteltetés lenne, ha Lewis Hamilton helyére érkezhetnék a Mercedeshez. Ugyanakkor a Renaultnál is kipróbálnám magam, szeretek nehéz harcokat vívni. Úgy érzem az autó elindult a fejlődés útján.”

Eközben a címlapon

Hamiltonnem kívánt nyilatkozni, minden erejét a világbajnoki cím megszerzésére összpontosítja, melyet ma szerezhet meg Mexikóban.

Hamilton nem csak a vb címet, hanem a Ferrari ülését is elveheti Vetteltől.
Hamilton nem csak a vb címet, hanem a Ferrari ülését is elveheti Vetteltől.