OLDALVONAL

Hamilton jövő évtől a Ferrari pilótája lehet

A 2018-as szezontól a Mercedes istállója megválna legjobb pilótájától.
  • Szerző: Ripost

Lewis Hamilton a negyedik világbajnoki címének megszerzése után a Ferrari versenyzője lehet.

A brit pilóta eddigi pályafutása alatt már számtalanszor megemlítette nyilatkozataiban, hogy gyerekkora óta csodálja a Ferrarit, és minden álma hogy egyszer az olasz istálló versenyzője legyen. Üzeneteire azonban a maranellói csapat egyszer sem csapott rá, egyes források szerint Hamilton túl drága lenne számukra.

Spanyol lapértesülések szerint a Mercedes mostanra meggondolta magát, és megválna első számú pilótájától, ha megkapná Carlos Sainzot. A spanyolra az Amerikai Nagydíjon figyelt fel az ezüstnyilak csapatfőnöke, Toto Wolff. Sainzot szerződése 2020-ig köti oda, ugyanakkor ha valaki kivásárolja, szabadon igazolható. Austinban a Renault versenyzője volt, ahol nagyszerű teljesítménnyel ért célba így a francia istálló is kivetette rá a hálóját. A legvonzóbb ajánlat mégiscsak a Mercedes lenne, ahol Hamilton helyére ülhetne be.

„Ha a Ferrari meggondolná magát, közös megegyezéssel megvásárolható lenne Hamilton.”

Toto Wolff azonban busás összeget kér, amit a Ferrari nem biztos, hogy kiadna az egyelőre háromszoros világbajnokért. Főleg hogy az olasz autókon rengeteg fejlesztenivaló van.

Sainz örülne, ha a Mercedes pilótája lenne, de nem bánkódik, ha keményebben kell teljesítenie. „Óriási megtiszteltetés lenne, ha Lewis Hamilton helyére érkezhetnék a Mercedeshez. Ugyanakkor a Renaultnál is kipróbálnám magam, szeretek nehéz harcokat vívni. Úgy érzem az autó elindult a fejlődés útján.”

Hamilton nem kívánt nyilatkozni, minden erejét a világbajnoki cím megszerzésére összpontosítja, melyet ma szerezhet meg Mexikóban.