KÜLFÖLD

Gyesre ment a kép­vi­selő, hogy meg­szök­hes­sen a sze­re­tő­jé­vel...

Nagy a bot­rány Ja­pán­ban, a férfi GYES-t pro­pa­gáló par­la­menti kép­vi­selő meg­bu­kott a sze­re­tő­jé­vel...

A képviselő, Mijazaki Kenszuke egy hónapja országos vitát indított bejelentésével, miszerint apasági szabadságot kér, hogy nemrég született gyermeke mellett lehessen. A szigetországban általános felhördülés kísérte lépését, sokan azzal vádolták, hogy elhanyagolja feladatait.

De a botrány csak ezután kezdődött! . A politikus ugyanis ahelyett, hogy felesége és újszülött gyermeke mellett lett volna, inkább szeretőjével múlatta az időt, de aztán egy japán bulvárlap is beszámolt. Az esetről a 888.hu számolt be.

EZT OLVASTAD MÁR?

A lap képeket is közölt a politikusról, amelyeken egy japán bikinimodell társaságában mutatkozik – néhány nappal azelőtt, hogy felesége, aki szintén parlamenti képviselő bevonult volna a szülőszobába. Pénteken Mijazaki nyilvánosan felvállalta a január eleje óta tartó affért, és lemondott képviselői mandátumáról, egyúttal azt is közölte, hogy a botrány kirobbanása óta megszakította a kapcsolatot a vesztét okozó nővel,

aki bevallása szerint nem az első szeretője volt házasságkötése óta.

Mijazaki eredeti szándéka, hogy elfogadottabbá tegye a férfiak között az apasági szabadság intézményét a botrány miatt fordítva sült el. Japánban egyáltalán nem bevett szokás, hogy a férfiak vigyázzanak újszülött gyermekeikre, annak ellenére, hogy az ország törvényei ezt régóta lehetővé teszik, ráadásul kiemelkedően magas juttatásokat garantálnak ez idő alatt az apáknak.