OLDALVONAL

Gu­lá­csi újra Ang­li­á­ban? Re­a­gált a kapus a bom­ba­hírre

Vá­lo­ga­tot­tunk az asz­talra csap. Nem csak a szer­ző­dé­sé­ből hát­ra­lévő idő nem stim­mel, a Be­ní­tez-hívás hírét is helyre teszi.
  • Szerző: vav

A hétvégén startoló német labdarúgó Bundesliga tavalyi meglepetéscsapata az újoncként második RB Leipzig volt. A Bajnokok Ligája-főtáblára jutott lipcseiek egyik legjobbja Gulácsi Péter volt, aki - habár erős riválist kapott - idén is első számú kapusként vág neki a szezonnak.

Első számú kapusként várja a szezonrajtot
Első számú kapusként várja a szezonrajtot
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Alapvetően jó dolog, hogy van első számú kapus. Máskülönben senkinek se lenne jó a helyzet, annak se, aki éppen játszik, és annak se, aki nem. Aki a kapuban áll, annak szüksége van az edző százszázalékos bizalmára. Hogy én vagyok az, annak természetesen külön örülök"

- mondta Gulácsi a Bildnek, miután Ralph Hasenhüttl vezetőedző egyértelművé tette: a nyáron igazolt svájci válogatott Yvon Mvogóval szemben a magyar kapust favorizálja.

Néhány hete felröppent a hír, hogy korábbi liverpooli edzője, Rafael Benítez sem felejtette el: az angol élvonalba feljutott Newcastle Unitedhez hívta Gulácsit.

"Annak idején ő vitt Liverpoolba. Nem csak vele, de a kapusedzőjével is máig tartom a kapcsolatot.

Az állítólagos érdeklődésükről én is csak olvastam. Ennél több nem volt ebben. Továbbra is az RB Leipzigre összpontosítok

- minősítette tehát kacsának a hírt a magyar válogatott kapusa.

Eközben a címlapon
Csak olvasott arról, hogy állítólag Benítez hívja Angliába
Csak olvasott arról, hogy állítólag Benítez hívja Angliába

Eloszlatott egy tévhitet is: mint elmondta, a sajtóban a tavalyelőtti átigazolása óta fel-feltűnő 2019 helyett 2020-ig szól a lipcsei szerződése.

"Már akkor is csodálkoztam ezen. Még egyszer meg is néztem a szerződésemben szereplő dátumot. De abban öt év szerepel"

- mondta nevetve Gulácsi, akit a társai beválasztották a játékosok csapattanácsába.

"Azt hiszem, jó úton vagyok afelé, hogy vezéregyéniség legyek Lipcsében. Az, hogy beszavaztak a tanácsba, jelzi, hogy a srácok is így látják. Igyekszem mindig barátságos lenni, de ha valami nem megy jól, akkor

egymás között nagyon világosan fogalmazok és az asztalra csapok

- fogalmazott Gulácsi Péter.