ÉLETMÓDI

Ezt az 5 kérdést nem merik feltenni a nehezen keményedő fiatal fiúk

Minél fiatalabb a férfi, annál kínosabb probléma a merevedési zavar. Nem csoda, ha nem mernek beszélni róla. Egy szexszakértő összeszedte, mik a leggyötrőbb kérdések.
  • Szerző: JD

Ha probléma van a merevedéssel, azt minden férfi szörnyen nehezen éli meg, sokan nem is mernek szólni senkinek, mert úgy érzik, így már nem teljes értékűek. Ráadásul, minél fiatalabb a férfi, annál kevésbé meri feltenni a kérdéseit, és nagyon sokan egyből a kék pirulához fordulnak. Egy szexuálpszichológus összeszedte, milyen kétségeik lehetnek a fiatal férfiaknak ezzel kapcsolatban.

1. Honnan tudom, hogy potencianövelőre van szükségem?

A szexológus szerint nagyon sok fiatal fiú halogatja, hogy segítséget kérjen, és sok-sok kudarcot megvár, mire szakemberhez vagy a bűvös kék pirulához fordul. Pedig a merevedési zavarokat súlyosbítja a halogatás, hiszen minél több a kudarc az ágyban, annál valószínűbb, hogy a szerszám legközelebb se fog működni. Ha kizártak minden orvosi problémát, azt javasolja, minél előbb forduljanak pszichológus szakemberhez a fiatal férfiak is, és ha kell, használják a Viagrát.

2. Titokban tudom tartani a csajom előtt?

Nem felismerhető a gyógyszerrel előidézett merevedés, de ha volt már kudarc, akkor rá fog jönni. Ráadásul a jó szex alapja, hogy nincsenek titkok egymás előtt, főleg a merevedési zavarokat érdemes megbeszélni, hiszen a nő hozzáállása sokat tud segíteni.

3. Jobban fogom kívánni a szexet, ha beveszek egy pirulát?

Egyre elterjedtebb ez a tévhit a fiatal fiúk között, pedig egyáltalán nincs alapja: a Viagra nem ajzószer, csak a merevedésben segít.

4. Azonnali erekciót okoz?

Nem úgy működik, mint bekapcsolni egy gépet: a kemény erekcióhoz ugyanúgy szükség van szexuális izgalomra, mint nélküle. Érdemes egy órával szex előtt bevenni. Sokan azt hiszik, órákig tartó merevedést okoz, de ez egyáltalán nem így van: a hatás kimegy a szex után.

5. Nagyobb és keményebb lesz tőle a szerszámom?

Nagyobb semmiképpen nem, legalábbis megnőni nem fog. Viszont keményebb lehet, ugyanis a merevedési zavar nem csak azt jelenti, hogy a pénisz egyáltalán nem áll fel, hanem azt is, hogy az erekció nem elég erős a behatoláshoz.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?