UTAZÓMAJOM

Ezek a világ leg­rö­vi­debb re­pü­lőút­jai

Gon­dol­tad volna, hogy van­nak olyan he­lyek a vi­lág­ban, ahol pár km-t is re­pü­lő­vel kell meg­tenni, mivel szá­raz­föl­dön kö­rül­mé­nye­sebb lenne az uta­zás? Kí­ván­csi vagy, hogy hol van­nak a világ leg­rö­vi­debb re­pü­lőút­jai? Mu­tat­juk.

Minek töltenél hosszú órákat utazással, ha percek alatt odaérhetsz a kiválasztott helyre? nézd meg, hol érdemes feltétlenül repülőt választanod a megszokott járművek helyett.

1. Westray-ből Papa Westray-be

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az észak-skóciai szigetek között 2 perc alatt teszi meg az utat a Loganair járata. A retúr repülőjegy átszámítva körülbelül 14.000 Ft-ba kerül.

2. Karpathos-ból Kasos-ba

A görögországi Karpathos és Kasos között hajóval is lehetne közlekedni, viszont akinek erre nincs ideje, az 5 perc alatt átrepülhet az egyik szigetről a másikra.

3. St. Kitts-ből Nevis-be

A karib-térségi parányi szigetországban, Saint Kitts és Nevis-ben a két sziget között szintén 5 perc alatt lehet átrepülni.

4. St. Gallenből Friedrichshafenbe

Ez a táv a világ legrövidebb nemzetközi repülőútja, ami összesen 8 percet vesz igénybe a svájci St. Gallenből a németországi Friedrichshafenbe. Ha autóval tennénk meg ezt az útvonalat, akkor egy órát kéne vezetnünk.

5. Torontóból a Niagara-vízeséshez

90 perces autóút helyett 12 perc alatt juthatunk el repülővel Torontóból a Niagara-vízeséshez. Habár költségesebb, de a látvány biztos, hogy elképesztő lehet a magasból.

Eközben a címlapon

6. Caye Chapelből Caye Caulkerbe

A közép-amerikai Belizében is gyönyörű szigetek között utazhatunk és a rövid távokat a hajó mellett akár repülővel is teljesíthetjük. Az ország legrövidebb belföldi repülőjárata 15 percet vesz igénybe.

7. Taitungból Green Islandra

A legrövidebb ázsiai repülőútra Tajvanban nevezhetünk be, ahol Taitungból Green Islandra 15 perc alatt juthatunk el.

8. Kinshasaból Brazzaville-be

A listánkról az afrikai kontinens se maradhat ki, ahol a Kongói Demokratikus Köztársaságból 17 perc alatt repülhetünk át Kongóba.