ÚTISÚGÓ

Ezek a leg­job­bak, ki­hagy­ha­tat­lan vi­dám­par­kok Eu­ró­pá­ban

Sorra vet­tük hol szó­ra­koz­tat­hat­juk ma­gun­kat Eu­ró­pá­ban a leg­ma­ga­sabb szín­vo­na­lon a leg­újabb fej­lesz­tésű, leg­bru­tá­li­sabb já­té­kok­kal.

Számos nagyszerű vidámpark található Európában, amelyekben akár egy hétig is sétálgathatsz. Egyesek olyan nagyok, hogy könnyen el is tévedhetsz bennük. A nyilvánosan elérhető információk segítségével kiválasztottuk a legnagyobb vidámparkot Európában négyzetméter és látogatói szám alapján. Ennek segítségével most már tudod, hogy hol találod ezt a parkot, és hogyan fedezd fel!

Disneyland
Disneyland
EZT OLVASTAD MÁR?

A legnagyobb az összes közül a párizsi Disneyland, amely 19.425km². Ez a vidámpark nagyobb, mint a Monacói Hercegség, Gibraltár és a Vatikán együttvéve. 

Disneyland
Disneyland
 

A legjobb vidámparkok adrenalin hajhászoknak

A vidámparkokban mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozást. Egyes parkok nagyobb hangsúlyt fektetnek a családi élményre, míg mások az adrenalin hajhászoknak kedveznek.

Ferrari
Ferrari

Összeszedtük a legjobb vidámparkokat Európában a hullámvasutak alapján, azok kedvéért, akik szeretnék megemelni az adrenalin szintjüket.

Alton
Alton

A leggyorsabb és legmagasabb hullámvasút Spanyolországban található, a Ferrari Land nevű parkban. A legtöbb kanyarral rendelkező pedig az Egyesült Királyságban, az Alton Towers-ben van. 

Eközben a címlapon

Alton
Alton
 

A legideálisabb park családosoknak

Mi lehet jobb, mint egy vidámpark, amely víziparkkal rendelkezik és szállást is biztosít?

Energy
Energy

A válasz: nem sok minden! Ha egy gyors hétvégi kiruccanásra vágysz a családdal, akkor ezekben a vidám- és élményparkokban van a helyed.

Energy
Energy

Az egyik a leginkább családbarát parkok közül Európában, amely víziparkot és szállást is ajánl, az Energylandia, aely már 25 229 Ft-tól kínál egy kellemes családi hétvégét Lengyelországban. Az ár a vízipark-belépőt nem tartalmazza!

Energy
Energy
 

A legidősebb vidámpark Európában

Számos idős vidámpark található az “öreg” kontinensünkön, de mégis hány évesek a parkjaink? A legidősebb a dániai Klampenborgban található, amely 435 éves.A vidámparkot a híres William Shakespeare korában alapították. Ez azt jelenti, hogy a Dyrehavsbakken idősebb, mint a legtöbb európai ország!

Alton
Alton

Ez is érdekelhet! Hatalmas vízi élménypark nyílt a Tisza-tavon!