FITTFAZÉK

Ez a desszert nem hiz­lal! Hű­sítő meggyes-tej­szí­nes po­hár­krém

Gyö­nyör három ré­teg­ben, ez itt a lé­nyeg! Rá­adá­sul mi­köz­ben ezt a fi­nom­sá­got ka­na­la­zod, lel­ki­is­me­ret-fur­da­lást sem kell érez­ned. Nem tet­tünk bele cuk­rot, így biz­to­san nem hiz­lal!

Legalább egy órára hűtsd be, hogy összeérjenek az ízek (Fotó: Knap Daniella)
Legalább egy órára hűtsd be, hogy összeérjenek az ízek (Fotó: Knap Daniella)

(Knap Daniella receptje)

Három réteg gyönyör - így lehetne tömören megfogalmazni ennek a fantasztikus finomságnak a lényegét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Kekszes réteg: 2 cs kímélő csokis keksz (pl. Update)

3 ek pirított mandula szelet 5 dkg étbevonó 2. Krémes réteg: 250 g mascarpone édesítőszer ízlés szerint (pl. stevia, nyírfacukor vagy 3/4 kupak Update Lowely Sweet)

1 dl tejszín 1/2 mk vanília őrlemény 3. Meggyes réteg: 250 g  kimagozott meggy 1,5 dl kevés víz édesítőszer, ízlés szerint (pl. stevia, nyírfacukor vagy Update)

Így készítsd: Törd össze a kekszet, keverd a morzsába a pirított mandula szeleteket és a lereszelt csokit. A keveréket oszd szét a poharakba.

Eközben a címlapon

A behűtött tejszínből verj habot, és forgasd bele az édesítővel és vaníliával felturbózott mascarponéba. Ebből a krémből kanalazz egy réteget a kekszmorzsalékra, majd a poharakat tedd be a hűtőbe.

Közben magozd ki a meggyet, majd a gyümölcsöt kevés víz hozzáadásával főzd össze az édesítővel. Ha sűrűbb állagot szeretnél, adj hozzá 1 tk. tápiókakeményítőt is. Amint sűrűsödni kezd a meggyragu, húzd le az edényt a tűzről, hagyd hűlni.

Ne kapkodj! Óvatosan, lassan rétegezz, mert csak így fognak a rétegek szépen elkülönülni! (Fotó: Knap Daniella)
Ne kapkodj! Óvatosan, lassan rétegezz, mert csak így fognak a rétegek szépen elkülönülni! (Fotó: Knap Daniella)

A meggyragut kanalazd a sajtkrémes rétegre, és a pohárkrémet még legalább egy órára tedd vissza a hűtőbe. Tálaláskor egy-egy szem meggyel díszítsd.

Ha imádod a meggyet és nem bízol a cukros bolti megoldásokban, jobb, ha magad teszed el télire a gyümölcsöt. Készíts kompótokat, de akár le is fagyaszthatod. Ha pedig van türelmed hozzá, készíts isteni meggylekvárt. Mutatjuk a cukor nélküli lekvár receptet! Hajrá!