INSIDER

El­tűnt vil­lany­sze­re­lők: ez az apró dolog buk­tat­hatja le a gya­nú­sí­tot­tat

Val­lo­mást tett a vil­lany­sze­re­lők meg­gyil­ko­lá­sá­val gya­nú­sí­tott É. Imre, a férfi egy­előre ta­gadta a gyil­kos­sá­go­kat...
  • Szerző: Ripost

Vallomást tett az eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán meggyilkolásával gyanúsított É. Imre – tudta meg a Bors a férfit védő dr. Bagó Ottó ügyvédtől. A jogász a vallomás tartalmának pontos részleteiről nem kívánt nyilatkozni, annyit azonban elárult: védence to­vábbra is tagadja a terhére rótt ember­ölést. Bár É. Imre poligráfos vizsgálata azt az eredményt hozta, hogy a gyanúsított a holttesttel kapcsolatban legerősebben égetésre és vízbe rejtésre reagált, a férfi szerint Mácsik és a három évvel ezelőtt eltűnt Orlik Vilmos is életben van.

Fotó: Facebook
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A bíróság álláspontja szerint É. Imre kézfején letapogatás során használt mintahordozókon olyan jellegzetes elemösszetételű szemcséket találtak, me­lyek keletkezhettek tűzfegyverrel leadott lövés során. Ám az ügyvéd szerint védence sosem rendelkezett lőfegyverrel és fegyvertartási engedéllyel sem, és a lőfegyverek kezeléséhez, tartásához sincs affinitása.

Október 11-én lesz fél éve, hogy É. Imrét előzetes letartóztatásba helyezték, így legkésőbb eddig az időpontig bírósági ülésen fognak dönteni a kényszerintézkedés fenntartásáról vagy enyhítéséről. A férfit egyelőre É. Imre meggyilkolásával gyanúsítják, de immáron az em­­ber­ölési üggyel össze­vonva vizsgálják Orlik Vilmos eltűnését is. Családja kitart a meggyanúsított férfi mellett, a felesége személyesen, a beszélőkön tartja benne a lelket.