OTTHONKA

El­szür­kül­tek ott­hon a tö­röl­kö­zők? Így lesz min­den ra­gyogó fehér újra

Fehér tö­röl­kö­zőt hasz­nálni az egyik leg­jobb érzés! Ter­mé­sze­te­sen csak akkor, ha úgy néz ki, mint új ko­rá­ban! Ami­kor kezd szür­külni, ne add fel, és ne dobd ki. Mu­tat­juk az öt­le­te­ket, ho­gyan va­rá­zsold a tö­röl­kö­zőt frissé, és hó­fe­hérré újra.

A fehér törölközők nagyon hamar szürkévé válhatnak, amennyiben nem figyelsz oda, és nem alkalmazol olyan módszert, ami a mindennapi mosáson kívül, frissít, fertőtlenít, és hatékonyabban fehérít.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagyon fontos, hogy ilyenkor a fehér törölközőket szeparáltan, mindentől külön kezeld! Érdemes minimum 60 fokon mosni, de ritkán azt is megteheted, hogy 90 fokot is alkalmazol. Figyelj arra is, hogy ne mosd szét az anyagot! Találd meg a számodra megfelelő módszert, hogy ismét fehéren csillogjanak a törölközők! Mutatunk két lehetőséget.

1. Szódabikarbóna

Engedj a kádba nagyjából 10 liter vizet, szórj bele fél kiló szódabikarbónát, és rakd bele az elszürkült törölközőket. Hagyd ázni legalább 1 órán át, majd a mosógépben vagy szintén a kádban öblítsd ki. Végül mosd ki a törölközőket a hagyományos módon. Tavasztól pedig szárítsd a napon, ez fokozza a hatást!

2. Fehérítő por

A fehérítő por 40 foknál melegebb vízben történő mosásnál hatékony. Rakj a mosóporos és a fehérítős tartályokba egy-egy kanál fehérítő pont, és a megszokott helyre öblítőt. Így mosd ki a törölközőket. A fehérítő por biológiailag lebomló anyag és fertőtlenítőszer is egyben. Áztatáshoz, és előkezeléshez, erős foltokeltávolítására is nagyon jó.