OTTHONKA

Elszürkültek otthon a törölközők? Így lesz minden ragyogó fehér újra

Fehér törölközőt használni az egyik legjobb érzés! Természetesen csak akkor, ha úgy néz ki, mint új korában! Amikor kezd szürkülni, ne add fel, és ne dobd ki. Mutatjuk az ötleteket, hogyan varázsold a törölközőt frissé, és hófehérré újra.

A fehér törölközők nagyon hamar szürkévé válhatnak, amennyiben nem figyelsz oda, és nem alkalmazol olyan módszert, ami a mindennapi mosáson kívül, frissít, fertőtlenít, és hatékonyabban fehérít.

Nagyon fontos, hogy ilyenkor a fehér törölközőket szeparáltan, mindentől külön kezeld! Érdemes minimum 60 fokon mosni, de ritkán azt is megteheted, hogy 90 fokot is alkalmazol. Figyelj arra is, hogy ne mosd szét az anyagot! Találd meg a számodra megfelelő módszert, hogy ismét fehéren csillogjanak a törölközők! Mutatunk két lehetőséget.

1. Szódabikarbóna

Engedj a kádba nagyjából 10 liter vizet, szórj bele fél kiló szódabikarbónát, és rakd bele az elszürkült törölközőket. Hagyd ázni legalább 1 órán át, majd a mosógépben vagy szintén a kádban öblítsd ki. Végül mosd ki a törölközőket a hagyományos módon. Tavasztól pedig szárítsd a napon, ez fokozza a hatást!

2. Fehérítő por

A fehérítő por 40 foknál melegebb vízben történő mosásnál hatékony. Rakj a mosóporos és a fehérítős tartályokba egy-egy kanál fehérítő pont, és a megszokott helyre öblítőt. Így mosd ki a törölközőket. A fehérítő por biológiailag lebomló anyag és fertőtlenítőszer is egyben. Áztatáshoz, és előkezeléshez, erős foltok eltávolítására is nagyon jó.

 

És ezeket olvastad már?